Kako ofarbati kosu u 2011. godini?

by | 14 januara, 2011

Početak nove godine uvek je dobro vreme za donošenje odluka i postavljanje novih ciljeva. To se ne mora odnositi uvek na neke velike i važne životne odluke, nego i na manje stvari koje vam mogu ulepšati život, a jedna od njih je promena boje kose. Ako vam treba baš upravo takva promena, evo trendova koji će biti aktuelni 2011. godine.

 


Novo dekada sigurno će doneti mnoge promene na modnom planu, što neće niti zaobići boje kose i same frizure. Naravno, promene u modnom planu neće odmah biti drastične, ali sigurno će biti značajne. Dakle, isto je i s frizurama. Najosnovije pravilo je da boju i frizuru promenite!

 

Možda će vam ovo zvučati kao kliše, ali promene na bolje uvek su dobrodošle u životu, jer nam podižu samopouzdanje. Izaberite boju koja će vam pristajati. Odvažite se da probate nešto novo.

 

Iz smeđe u plavu

Abbe Lee Kershaw je top model koja je u jednom danu iz mišje svetlo smeđe postala platinasta plavuša.

I ovakve promene su moguće, ali morate imati poverenja u svoju frizerku da će obaviti posao kako treba.

Iz plavog u smeđe

Natasha Poly bila je primer tipične ruske lepotice, tako dugo dok svoju plavu kosu nije promenila u tamno smeđu sa zlatnim odsjajem.

 

Iz smeđeg ili plavog u crveno

Top model Eniko Mihalik, može se reći, da je iz običe brinete postala je zavodljiva crvenokosa lepotica. Manekenka Lydia Hearst pak je nakon mnogo godina koje je provela kao plavuša pozitivno šokirala vatreno crvenom bojom.

Od crvenokose do crnke

Promena iz crvene ili bakarne kose u crnu može biti vrlo dramatična (kao što se vidi iz primera top modela Lily Cole), ali ako vam treba drastična promena, ovo je definitivno jedna od opcija. No, umesto gavran crne, izaberite izrazito tamno smeđu sa sivim, crvenim ili zlatnim odsjajem.

Talasi pramenova

Ako ste više ljubitelj pramenova, ovo je definitivno jedna od predivnih kombinacija koje vam savetujemo za 2011. godinu. Koreni neka budu nešto tamniji, a pramenovi nekoliko nijansa svetliji od vaše kose. Tamno blond i svetlo blond, kombinacija je koju bi smo vam sigurno preporučili.

Prirodno – platinasta

Plavuša s neurednim tamnim korenom možda je prošlost, ali što ako tamniji koren daje utisak prirodnosti vašoj platinasto plavoj kosi i ublažava efekt njene „neprirodnosti“…Zašto da ne? Ali, koren mora biti isto plave nijanse, samo tamnije plave, tako da ćete sebe moći zvati dvostruka plavuša. Zvuči ironično?

Odvažna potpuna ili delimična promena boje

Imate li hrabrosti odlučiti se za intenzivnu ili neobičnu boju? To mogu samo jake žene koje vole da plene pažnju. Ako vam se ovo sviđa 2011. je prava godina za vas jer lude i otkačene boje neće biti rezervisane samo za pankerke. Jarke boje nose se i na ozbiljne frizure, a ljubičasta je hit boja sezone. A ako ne želite da promenite boju cele kose uvek se možete odlučiti za interesantne pramenove.

 Najnovije na portalu Marie Claire

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.