Maske za predivnu kosu

by | 8 maja, 2012

San svake žene je lepa i negovana kosa. Donosimo vam 3 maske koje možete napraviti za tili čas kod kuće, jeftine su, i delotvorne. Poigrajte se sa svojom kosom i vratite joj sjaj i elastičnost.

Maska za suvu i oštećenu kosu

Pomešajte maslinovo ulje i med u jednakoj razmeri. Med sadrži vitamine i daje kosi sjaj, a maslinovo joj ulje vraća preko potrebnu vlažnost. Nanesite smesu na kosu počevši od krajeva prema korenu. Prekrijte kosu plastičnom kesom i dobro je učvrstite. Preko vrećice omotajte topao peškir. Ostavite smesu da deluje trideset minuta, a zatim kosu dobro našamponirajte i isperite. Za najbolje rezultate dobro je ponavljati ovaj tretman jednom nedeljno.

Maska za masnu kosu

Uz pomoć miksera promešajte kašiku korena maslačka s 1 dl vode i jednom  narendanom jabukom dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte tri kašike zelene gline i sok jednog limuna te mešajte dok masa ne postane homogena. Masku držite jedan sat, isplahnite, pa kosu operite šamponom.

Maska protiv peruti

Maska se pravi od peršunovog korena. Izmiksajte tri kašike usitnjenog korena uz dodatak tri kašike ricinusovog ulja. Peršun sadrži supstancu koja u kombinaciji s ricinusovim uljem odstranjuje perut i uravnotežuje vlasište. Smesu nanosite jednom nedeljno uz masiranje glave. Ostavite da deluje najmanje 15 minuta. Kosu našamponirajte i isperite s dosta vode.

Tagovi: