Nahranite kosu prirodnom maskom

by | 25 maja, 2012

Zbog konstantog isušivanja kose usled spoljnih uticaja, kosu je potrebno dodatno negovati kako bi uvek bila zdrava i u punom sjaju. Redovno nanošenje maski za kosu može da pomogne u regeneraciji vaše kose. Stoga, zašto ne biste pripremili prirodnu poslasticu za vašu kosu? Predstavljamo vam recepte iz domaće radinosti kojima možete vratiti elastičnost i sjaj vlasima.

1. Ako vam je kosa bez sjaja i sa mnoštvom ispucalih vrhova pripremite masku za kosu na sledeći način: umutite jedno žumance, 2 kašike meda i 2 kašike susamovog ulja (možete ga kupiti u apoteci) u kompaktnu smesu. Nanesite masku tako što ćete je umasirati u koren a zatim i celom dužinom kose. Potom kosu zamotajte u foliju ili stavite kapu za tuširanje i na maloj brzini zagrevajte fenom 15 minuta. Kosu dobro isperite na uobičajen način. Ovu masku možete koristiti jednom nedeljno.

2. Ukoliko nemate vremena da često pravite maske, za suvu i oštećenu kosu možete pripremiti sledeću masku, koju ćete koristiti jednom mesečno: razmutite jedno žumance i dodajte kap po kap čičkovog ulja, takođe ga možete naći u svakoj apoteci. U smesu dodajte sok od pola isceđenjeog limuna. Smesa ne treba da bude previše tečna, gustoća je kao ona kod balzama da bi se mogla ravnomerno naneti na kosu. Maska nanesite na opranu kosu, na njen koren masirajući nekoliko minuta da koža dobro upije. Umotajte kosu u peškir i ostavite da deluje 20 – ak minuta a potom dobro isperite kosu.

Tagovi: