Poslovne frizure: Predstavljamo 5 hair stilova za kosu različite dužine

by | 19 januara, 2023
Poslovne frizure

Poslovne frizure mogu ponekad da nam budu prava noćna mora, naročito kada imamo važan sastanak, ali i „bad hair day“. Evo kako da napravite idealan hair stil, svaki put.

Svako jutro je isto: pidžamu menjamo za poslovni autfit i pokušavamo da se setimo gde nam je fen, četka i ostatak alata za stilizovanje kose. I sve to pretvara se u pravu zbrku, naročito kada žurimo na poslovni sastanak, a kosa neće da nas „sluša“. Baš zato, u nastavku vam predstavljamo frizure za svaku dužinu kose i za svaki radni zadatak.

Poslovne frizure

Bob za kosu do dužine brade

U pitanju je udoban hair stil kojeg je potrebno pratiti i periodično šišati. Ako imate ravnu kosu, po pravilu je ispravljajte četkom. A damama s talasastim i kovrdžavim vlasima, preporučuje se da oblikuju lokne u stranu te da je blago začešljaju unazad kako bi stvorile efekat mokre kose.

Korak 1. Čistu, vlažnu kosu poprskajte sprejom za oblikovanje. Lagano osušite kosu fenom, ali ne u potpunosti. Stajling radite na blago vlažnoj kosi, tako da će trajati mnogo duže.
Korak 2. Da biste napravili bazalni volumen, pokupite pramenove blizu skalpa. Četku držimo pod uglom od 45 stepeni i glatko je vodimo od samih korena do vrhova – tako ćemo izbeći nabore.
Korak 3. Češljajte kosu velikim češljem.

Kratka kosa i poslovne frizure

Kratka frizura vam omogućava da izgledate podjednako impresivno i u privatnom i poslovnom životu, i što je najvažnije, štedi mnogo vremena. Briga za tako kratku frizuru je elementarna.

Korak 1. Operite kosu.
Korak 2. Nanesite penu ili gel za oblikovanje na mokru kosu,razbarušite ih (ako želite da izgledate živahno i buntovnički)i sačekajte dok se kosa potpuno ne osuši.
Ako je događaj planiran za veče, koristite lak za kosu da frizuru fiksirate. Ili koristite malo voska da pramenovi budu gušći.

Kosa do ramena

Kada je potrebno da budete sofisticirane a nemate puno vremena, izaberite nisku punđu.

Korak 1. Na zadnjoj strani glave napravite nizak rep. Ako je kosa porozna, kovrdžava, malo prođite stajlerom kako bi punđa izgledala uredno. Jedan pramen se može ostaviti „slobodan“.
Korak 2. Zamotajte rep oko gumice nekoliko puta dok sva kosa ne bude u punđi.
Korak 3. Osigurajte punđu ukosnicama i koristite lak za kosu da biste zadržali stajling ceo dan.

Poslovne frizure za kosu srednje dužine

Ako želite da izgledate veoma impresivno i istovremeno strogo, možete napraviti visok konjski rep.

Korak 1. Navlažite kosu vodom ili proizvodima za stilizovanje, zagladite je, ne ostavljajući ni jednu dlakui skupite u rep.
Korak 2. Obmotajte elastičnu traku sa jednim pramenom repa tako da se ne vidi.

Duga kosa

„Ratnički pojas“ je originalna verzija modernog visokog konjskog repa. Idealno za one koji prvo idu na posao, zatim na zabavu sa prijateljima i nazad na posao. Sa takvom frizurom teško je ostati neprimećen!

Korak 1. Glavna stvar je da napravite uredan, glatki rep, iz kojeg nije izbačen ni jedan pramen. Rep se može uraditi na bilo kom nivou, kako želite.
Korak 2. Podelite rep na 4 dela. Dva od njih su uvijena snopovima i isprepletena. Isto radimo sa druga dva pramena. Dobićete dva identična pojasa.
Korak 3. Uvijte  snopove jedan s druhim i fiksirajte na dnu elastičnom trakom. Pažnja! Uvijamo  u jednom pravcu, tkamo pramenove zajedno – u drugom. Samo sa takvim „svicima“ podvez će se održati.

Lepota i zdravljeKiuikson/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; nemchinowa/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; Erstudiostok/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.