Pripremite kosu za leto

by | 29 maja, 2012

Predstavljamo vam nekoliko saveta kako da pripremite kosu za leto.

Lagan šampon – U proleće mnogi imaju poteškoća sa pojavom peruti, pa odmah posegnu za agresivnim šamponima. Međutim, to nije uvek najbolje rešenje. Za početak koristite blage šampone, a ako ne budu delotvorni, konsultujte se sa svojim frizerom kako biste odabrali što bolji tretman. Za one koji kosu peru svakog dana, najpreporučljiviji su blagi šamponi za svakodnevnu upotrebu.

Regenerator sa UV zaštitom – Regenerator biste obavezno trebali nanositi nakon svakog pranja. U proleće i leto bi trebalo da birate one sa UV zaštitom, jer će vašu kosu zaštititi od štetnog uticaja sunčevih zraka.

Sušenje kose – Iskoristite visoke temperature da biste kosu što češće sušili na prirodan način. Ako ste zbog nedostatka vremena primorani da koristite fen, najbolje je da toplina bude umerena i da fen ne držite previše blizu kose.

Tretmani u frizerskim salonima – U zavisnosti od tipa kose, u proleće je preporučljivo  da uradite neke od tretmana za kosu koji će je ojačati, nahraniti i hidratizovati.

Preliv umesto farbe – Pre dolaska leta kosu nije preporučljivo izlagati agresivnim tretmanima, pa je tako preliv mnogo bolji izbor od farbanja. On će vašoj kosi pružiti sjaj, nahraniti je i pružiti joj zaštitini sloj.

Pustite kosu “da diše” – Kosu što češće puštajte. Izbegavajte vezivanje čvrstim gumicama, a ako želite da je skupite da vam ne bi smetala, najbolje je da se odlučite za pletenicu.

Skraćivanje vrhova – Ispucale i neuredne vrhove trebali biste skratiti kako pre, tako i posle leta. Nakon kupanja u moru ili bazenu, kosu obavezno operite kako biste uklonili tragove soli i hlora, te obavezno nanesite regenerator.

Tagovi: