Šampon za suvo pranje kose odličan je preparat, samo ako ne pravite ove greške

by | 18 januara, 2017

Suvi šampon proizvod je koji sve više dama koristi. Mnoge su prezadovoljne i preporučuju ih svim svojim poznanicima, dok se drugima „ipak nešto tu ne dopada“. Verujemo da prave ove greške, pa zbog toga imaju loša iskustva.

A photo posted by Luxy Hair (@luxyhair) on

Proizvod koji od neoprane i masne kose može da napravi mirisne i čiste vlasi u samo nekoliko sekundi ipak morate pravilno koristiti, a ovo su najčešće greške koje žene prave:

Ne četkate koju dovoljno nakon nanošenja suvog šampona

via GIPHY

Nakon nanošenja ovog šampona nije dovoljno samo kroz kosu proći prstima. Potrebno je iščetkati je, kao što piše na uputstvima. U protivnom mogle biste da imate bele mrlje na kosi ili bi mogao da ostane na temenu i zapuši folikule.

Ako na uputstvu piše da na kosi mora stajati minut ili dva pre četkanja, toga se i pridržavajte.

Ne podižete kosu kada ga nanosite

via GIPHY

Kako biste pravilno nanele šampon za suvo pranje, potrebno je podizati pramen po pramen kose i prskati ga prema korijenu, kako bi se ravnomerno rasporedio i upio masnoće sa cele glave. Pogrešno je nanositi ga samo na gornji deo glave, bez podizanja kose.

Bočica je preblizu 

via GIPHY

Pri nanošenju, bočica mora biti dovoljno udaljena od glave. U protivnom nanećete previše, kosa će ti biti bela, sprej će se brzo istrošiti, a rezultat neće biti zadovoljavajuć.

Koristite ga svakog dana

via GIPHY

Koža i vlasište moraju disati kako bi bili zdravi i pravilno rasli, pa nije poželjno svaki dan zatrpavati ih hemikalijama.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.