Saveti L&Z frizera: Frizura za poslovnu priliku

by | 23 maja, 2012

Razgovor za posao, poslovni sastanak ili večera, događaji su koji nas čine pomalo nervoznim. Ono što može ublažiti tremu i doprineti većem samopouzdanju jeste adekvatan i uredan izgled.

Osim onoga što imamo da ponudimo i umemo da kažemo, za poslovni sastanak, važno je odabrati odgovarajuću garderobu, šminku i frizuru. Činjenica je da odelo ne čini čoveka, ali treba imati na umu da ono zaokružuje ličnost i pruža prvu informaciju koju naš sagovornik nesvesno dobija o nama.

Kao poslovna dama, trebalo bi da izaberete stajling koji će poslati poruku da ste samouvereni, vešti i profesionalni. Podignuta kosa je i u ovoj prilici dobar izbor, kaže L&Z frizer, Jovica Mišljen.

Kosa koja pada preko lica deluje više zavodnički nego poslovno; ona ometa kontakt očima, pa možete delovati neusredsređeno ili nezaiteresovano. Frizura treba da bude takva da istakne ozbiljnost vas kao poslovnog partnera ili budućeg zaposlenog.

Dobar izbor je i ne previše stroga punđa, koja će vam istovremeno dati i neobavezan i bogat izgled.

Bob, niska punđa i konjski rep, klasične su frizure koje pristaju profesionalnom okruženju i izražavaju vaš poslovni stil. Iako nisu naglašene, ove frizure su veoma ženstvene i elegantne. Uz to, ove frizure se mogu oblikovati na mnogo kreativnih načina, a malo inventivnosti u oblikovanju kose poslaće poruku da ste fleksibilni, maštoviti i samouvereni.

 

Kada je odabir garderobe i detalja u pitanju, korisno je rukovoditi se idejom manje je više.

Osmeh na lice, samopozdanje i čvrst stav u džep i samo napred!

Photo// Ivan Todorovski

Hair// Jovica Mišljen

Stylist// Danijel Rakočević

Make UP// Elza Djurdjević

Models// Lena Radmilović

Tekst: Katarina Pavićević

Tagovi: