3 frizure koje će ovog leta svi nositi

by | 6 juna, 2022
Frizure koje će ovog leta svi nositi

Leto budi želju za promenom, za novim iskustvima, za novom ja, ali i potrebu da svoj hair stil prilagodimo toplijem godišnjem dobu. Skrećemo vam pažnju na tri frizure koje će ovog leta svi nositi – i to sa dobrim razlozima! 

Jedna od naših omiljenih stvari, u L&Z redakciji, u vezi sa dolaskom nove sezone jeste motivacija da promenimo frizuru. Daleko od toga da smo stigle da isprobamo sve hair trendove za 2022. (na mojoj listi isprobanih za sada su samo razdeljak na sredini i zavesa šiške) pa se sada radujemo nastavku eksperimentisanja sa opuštenijim, letnjim stilovima.

Ako niste skloni drastičnim promenama (nismo ni mi), da napomenemo da nova frizura ne mora uvek da zahteva ni šišanje ni novu boju – sama stilizacija može učiniti veliku razliku.

U skladu s tim, izdvojile smo tri frizure za različite dužine kose, koje su toliko praktične, jednostavne i preslatke da smo sigurne da su to frizure koje će ovog leta svi nositi.

1. Nonšalantni talasi

Apsolutno je moderno izgledati kao da nismo uložili nimalo truda ni napora u svoj izgled – i to nas veoma raduje. Primer: Nedavna red carpet frizura Hejli Biber koju je nosila uz ultimativno glamuroznu Saint Laurent večernju haljinu. Hejlina frizura na ovom događaju, sa talasima koji izgledaju veoma prirodno i započinju nešto niže oko lica, zapravo je pandan no make-up looku.

Idealno za letovanje: Posle plaže samo operite kosu i pustite je da se prirodno osuši. Možete prstima proći kroz kosu i naneti omiljeno parfemsko ulje za kosu, na primer Chanel Chance.

2. Šik visoka punđa

Stilizujte malo drugačije onu neurednu, messy punđu koju smo toliko volele prethodnih godina. Kosu zaližite i napravite punđu sa minimalističkim čvorom i mekanim pramenovima koji nežno uokviruju lice. Jednostavno, brzo, ženstveno.

Bonus: Ovo je frizura koju je lakše oblikovati ukoliko kosa nije sveže oprana, tako da je idealna za one situacije kada ne stižete to da uradite. Upotrebite malo šampona za suvo pranje kose, na primer Šampon penu za suvo pranje kose Amika, Phantom.

3. I nešto za kraću kosu: Mixie

 

View this post on Instagram

 

A post shared by alyssa coscarelli (@alyssainthecity)

Ovo je tzv. wolf frizura sa preokretom. Sve češće je viđamo na ulicama, a radi se o kombinaciji fudbalerke i pixie frizure. Idealna je za one koji žele da eksperimentišu s kratkom kosom, a da, ipak, zadrže i poneki duži pramenčić. Bonus: One koje je već nose kažu da je veoma zahvalna za održavanje.

Dodajte: Tokom leta je korisno zaštititi kosu i kožu glave od štetnih sunčevih zraka upotrebom spreja za kosu sa SPF faktorom, poput Carroten Protect & Shine.

Jasmina UbiparipTheo Wargo / Staff / iStock via Getty