Dodajte volumen tankoj kosi: sve tajne svetskih hair stilista

by | 23 decembra, 2022
volumen, tanka kosa

I tanka kosa može da izgleda odlično – ako joj dodate volumen. Nega, tajne stajlinga, pravilan izbor proizvoda – upućujemo vas u sve tajne nege tanke kose.

 

Kako negovati tanku kosu?

Nega tanke kose počinje pravilnim pranjem i stilizovanjem. Tanka kosa je krhka kosa. Prilikom pranja potrebno je nežno utrljati šampon u zoni korena, dok ne zapeni, a zatim glatkim pokretima rasporediti penu po dužini kose. Posle toga obavezno koristite balzam ili masku za regenraciju kose. Ovaj korak se često zanemaruje jer postoji mit da regeneratori preopterećuju tanku kosu, što, inače, nije tačno. Danas postoje posebne linije za negu slabe kose, koji se kreiraju uzimajući u obzir specifičnu teksturu kose.

Važan korak u radu sa tankom kosom je češljanje. Prvo morate osušiti kosu ručnikom ili fenom. Preporučljivo je početi sa češljanjem od vrhova, što će sačuvati kvalitet kose. Pored toga, ova tehnika pojednostavljuje češljanje i sprečava zapetljavanje.

U stajlingu je važno koristiti proizvode dizajnirane posebno za tanku i oslabljenu kosu. Po pravilu, imaju mobilnu fiksaciju i imaju za cilj zbijanje strukture i održavanje volumena kose. Prilikom feniranja koristite srednju temperaturu i postepeno sušite kosu, to će potrajati malo duže, ali će vašu kosu održati zdravom.

 

Da li je tačno da tanku i slabu kosu treba ređe prati?

Nije bitno, broj nedeljnih pranja kose zaista nema veze sa strukturom kose. Neophodno je prati kosu kada se zaprlja (ovo je preporuka trihologa).

Međutim, ponekad žene koje imaju tanku kosu umeju da je peru svakodnevno, jer već posle jednog dana ona gubi volumen i počne da i zgleda neugledno. Ukoliko baš želite da perete kosu svakoga dana, ta da se uverite da su proizvodi za pranje pravilno odabrani. Uverite se da su šamponi i balzami koje odaberete dizajnirani za svakodnevnu upotrebu, kao i da zadovoljavaju sve potrebe kose – obojene ili ne, tanke ili guste, svetle ili tamne, da li joj je potrebna UV zaštita ili ne, itd.

 

Kako odabrati proizvod za volumen kose?

Gotovo svi proizvodi za povećanje volumena kose imaju za cilj povećanje prečnika kose, a ne volumen korena, što mnogi klijenti očekuju. Naravno, koristsamo jedan šampon za volumen, nažalost, nemoguće je postići željeni volumen ili nekako uticati na strukturu kose.

Bolje je ako zaptivači sadrže takve korisne komponente kao što su aminokiseline, betain, vitamini B, keratin, koenzim K10, ekstrakti šećera, niacinamid, kofein i pantenol. Svi ovi elementi imaju za cilj produženo dejstvo: komponente prodiru duboko u strukturu kose, a takođe ih obavijaju na površini, što vam omogućava da povećate volumen svake vlasi i ojačate njenu strukturu sve više uz stalnu upotrebu proizvoda.

 

Kako fenirati tanku kosu?

Postoji mnogo načina za stvaranje volumena na tankoj kosi. Za ovo su idealni proizvodi koji imaju svojstvo zaptivanja i istovremeno nemaju negativan kumulativni efekat, odnosno ispiraju se sa kose i kože glave tokom prvog pranja. Dobro je što sastav proizvoda uključuje kompleks lakih polimera i komponenti za vlaženje i kondicioniranje koje pomažu u održavanju kvaliteta kose. Takođe, naravno, u sastavu su potrebni termička zaštita i UV filteri.

Bouffanting je dobar način da podignete kosu, ali morate biti veoma oprezni, ova tehnika može oštetiti krhku kosu. Suvi šamponi su takođe dobra opcija, dobro upijaju sebum i daju volumen. Ali i ovde je potreban oprez, prekomerno i redovno nanošenje ovog proizvoda na kožu glave može pogoršati njeno stanje, što će dovesti do slabljenja već nove kose.

 

Kako dodati volumen tankoj kosi?

Za tanku kosu nije preporučljivo nositi frizure „na ravno“, ovo će naglasiti malu gustinu kose. Dobro je kada je razdjeljak na suprotnoj strani od prirodnog razdjeljka, tako da kosa odmah dobije bazalni volumen.

Kada sušite fenom, nanesite proizvod za povećanje volumena na vlažnu kosu, a zatim osušite kosu četkom postavljenom okomito na rast kose ili jednostavno: spustite glavu, pustite kosu da pada ka podu i tako je osušite. Dobro osušite zonu korena, a zatim se ispravite i završite krajeve kose okruglom četkom ili kleštima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.