Feniranje na ravno: Trikovi koji garantuju savršenu frizuru za nekoliko minuta

by | 17 maja, 2023
feniranje na ravno

Feniranje na ravno može vam obezbediti odličnu frizuru za samo nekoliko minuta. Sve što treba da znate je – ovde

Ako morate da izgledate savršeno u rekordnom vremenu, ključno je savladavanje munjevitog pranja i sušenja kose. Da biste to savladali moraćete da uzmete u obzir određene faktore, kao što su tekstura vaše kose, nivoi vlažnosti i alati koji su vam na raspolaganju. Ovi trikovi za feniranje na ravno pomoći će vam da dobijete savršenu frizuru za nekoliko minuta.

Priprema kose za brzo feniranje na ravno

Pre nego što uopšte izađete ispod tuša, iscedite što više vode iz svoje kose. Zatim možete koristiti peškir da upijete višak vode; samo nemojte trljati kosu peškirom jer to uzrokuje oštećenja. Umesto toga kosu iscedite ili samo uvijte u peškir na nekoliko minuta.

Preporuka stilista je da kosu sušite peškirom od mikrovlakana, jer je nežniji za kosu i uzrokuje manje trenja. Mikrovlakna koja se koriste za pravljenje peškira su veoma tanka, tako da upijaju vodu bolje od tradicionalnih peškira.

Zatim izaberite proizvode za stilizovanje, koji će se razlikovati u zavisnosti od vaše postojeće rutine. Dok neke teksture kose mogu da se izvuku samo sa sredstvom za zaštitu od toplote, talasastoj i kovrdžavoj kosi će trebati više nege. A više nege obično znači duže sušenje, jer većina proizvoda sadrži ovlaživače kose.

Neposredno pre nego što budete spremni za feniranje na ravno, poprskajte sredstvo za zaštitu od toplote.

Prava tehnika feniranja na ravno

Nisu svi fenovi napravljeni jednako, tako da je vaš izbor alata apsolutno važan kada je vaš cilj glatko, ali brzo feniranje. Jonski sušači su najbolja opcija za brzo i glatko feniranje. Oni funkcionišu tako što oslobađaju negativne jone koji se vezuju za bilo koje pozitivno naelektrisane jone u vašoj kosi, pomažući da vlaga brže ispari.

Korak 1: grubo sušenje kose

Kada je reč o samom feniranju, najpre treba da postignete da kosa upije sve nanete preparate. To znači da najpre sušite kosu na grubo. Kada grubo sušite, uvek treba da koristite mlaznicu i to u pravcu u kojem želite da vam se kreću vlasi.

Ako tražite volumen, podignite kosu sa vlasišta dok je sušite, uvek usmeravajući mlaznicu ka krajevima. Ukoliko želite da umirite kosu  usmerite mlaznicu nadole.

Koliko daleko držite fen za kosu od glave je važno – iako ste možda skloni da povećate njegovu temperaturu na maksimalnu toplotu i pritisnete mlaznicu na svoje pramenove da biste ih brže osušili, to će naštetiti vašoj kosi. Udaljenost od najmanje 15 centimetara je dobro pravilo.

Korak 2: Feniranje na ravno

Gornji sloj kose odignite, povucite iza ušiju ka temenu i fiksirajte šnalom, kako biste prvo fenirali donje pramenove. Uzmite mali pramen kose i namestite četku ispod njega. Usmerite vazduh iz fena ravno nadole. Kada prosušite pramen, polako pokrećite četku od korena ka krajevima kose, prateći je fenom. Fen uvek mora biti usmeren ka dole. Kada stignete do vrha kose, udaljite četku od sebe i fenirajte u pravcu rasta kose.

Korak 3: Šiške

Kada ste završile sa svom kosom, pramen po pramen, na redu su šiške. Da biste osušili svoje šiške, stavite četku na vrhove kose i okrenite je dalje od lica. Osušite ovaj deo kose odozdo, držeći  fen za kosu na oko desetak centimetara udaljenosti.

Italijanski bob će biti ultimativna frizura leta!

evgenyatamanenko/gettyimagesplus