Talasi u kosi koji traju ceo dan (u samo 6 koraka)

by | 18 decembra, 2022
talasi u kosi koji traju ceo dan

Iako opušteni talasi izgledaju kao da ste tek stigli sa plaže i samo provukli prstima kroz kosu, oni su sve osim nastali bez napora. Ako želite da talasi u kosi traju ceo dan, onda znate i same… To je posao koji zahteva planiranje i dosta vremena.

Čak i tada rezultati su prilično neizvesni. Ako je vreme vlažnije, ako vam je kosa nestašnija – vrlo je velika verovatnoća da ćete u pola dana ostati bez frizure. Kako da to izbegnete i kako da zaista dobijete talase koji traju ceo dan, otkrila je frizerka poznatih Justin Marjan.

 

Talasi koji traju ceo dan: Frizura u 6 koraka

 

Korak 1: Pripremite kosu lakom

Uobičajeno je da o laku za kosu razmišljamo kao o poslednjem koraku, ali  ključ za dobijanje talasa koji traju jeste da stilizovanje počnete nanošenjem laka. Najpre dobro iščešljajte kosu, a potom je naprskajte lakom. Nemojte preterivati, samo ravnomerno nanesite lak od korena do vrha kose.

 

Korak 2: Četkajte kosu četkom za zaglađivanje

Kada kosu naprskate lakom, obavezno je raščešljajte i to četkom. Četkanje kose pomaže u ravnomernijoj distribuciji laka za kosu koji ste naneli u prvom koraku. Ona osigurava da vaša kosa ne bude zapetljana i puna čvorova.

 

Treći korak: Podelite kosu na oblasti

Marjan preporučuje da počnete tako što ćete kosu podeliti na dva ili tri dela. Uvijaćete deo po deo kose. Uvrnite kosu, a zatim tako uvrnutu kosu umotajte oko pegle (ovo pomaže u stvaranju teksturiranog izgleda).

 

Četvrti korak: Lak za kosu

Koliko god da je primamljivo, nemojte dirati ili povlačiti svoje lokne kada se skinu sa pegle, čak i ako izgledaju malo kruto (pobrinućete se za to tokom sledećeg koraka). Ostavite daaše lokne da se potpuno ohlade. Dok čekate da vam se lokne ohlade, kosu možete naprskati lakom za kosu da biste zadržali oblik, posebno ako imate ravnu kosu za koju pouzdano znate da baš i ne trpi lokne.

 

Peti korak: Provucite četkicom

Kada se vaša kosa potpuno ohladi i nanesete lagan, ravnomeran sloj laka za kosu, prođite četkom kroz svoje kovrdže da biste stvorili efekat opuštenih talasa. Ovo će vam pomoći da definišete lokne i stvorite fluidniji izgled.

 

Šesti korak: Završite sa sprejom za sjaj

Nakon što pročešljate svoje kovrdže, normalno je da kosa postane malo „pahuljastija“ . Zbog toga Marjan preporučuje da izgled završite malom količinom spreja za sjaj kako biste ukrotili kovrdžanje, zagladili svoje vrhove i stvorili uglađeniji izgled.

oksy001/gettyimagesplus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.