Tajne o nezi svoje kose otkrivaju poznate dame

by | 11 avgusta, 2010

 

Kažu da procenu o nekome donosimo već u prvih nekoliko sekundi poznanstva, a dobrom utisku – svakako – umnogome doprinosi lepa i negovana kosa, ali i frizura za koju smo se opredelili. Nekoliko poznatih dama otkrilo nam je svoje male tajne vezane za negu kose.

 

Ilda Šaulić: Za lep i negovan izgled zadužen je provereni frizerski tim

Poslednjih nekoliko godina imam ovu boju i dužinu kose, a za lep i negovan izgled zadužen je provereni frizerski tim, u koji imam puno poverenje. S obzirom da nisam prirodna plavuša, potrebno je da farbam koren svakih desetak dana, što zahteva dodatnu negu. Koristim preparate iz kolekcije „Wella“, koji mojoj kosi savršeno prijaju, neguju je i daju joj sjaj. Ukoliko nemam obaveze, izbegavam feniranje, već kosu sušim prirodnim putem. Tokom letnjih dana, negu kose pojačavam preparatima koji je štite od sunca, a na svakih mesec dana skraćujem vrhove.

 

Ilda Šaulić

 

Sandra Obradović: Zbog posla, kod frizera idem veoma često

Prirodna boja moje kose je tamno smeđa, a ova koju vidite rezultat je farbanja i šatiranja. Zbog posla, kod frizera idem veoma često, a to znači – bar tri puta nedeljno. Kosu perem zelenim šamponom „Panten pro V“, a redovno koristim i Revlonovo pakovanje za oštećenu kosu sa zelenim čajem. 

 

Sandra Obradovic

 

Karolina Gočeva: Nisam sklona eksperimentisanju

Kad imam loš dan ne idem u šoping, već kod frizera. Popravljanje raspoloženja nije uslovljeno promenom frizure, jer su kod mene varijacije minimalne. Nekada mi je kosa par nijansi tamnija, nekad svetlija, ali za promenu dužine nemam hrabrosti. Kada sam bila u drugom razredu srednje škole, imala sam kratku kosu, ali – istog trenutka kada me je frizer ošišao – počela sam da plačem. Od tada negujem, manje – više istu dužinu i oblik kose. Nisam sklona eksperimentisanju tog tipa.

 

Karolina Goceva

 

Dušica Spasić: Brigu o kosi prepustila sam frizerki

Čini mi se da ne postoji frizura koju ne bih ponela, pa makar trebalo da se ošišam na dva milimetra, a slično je i sa bojama. Prirodna boja moje kose je svetlo smeđa. Nekad sam tvrdila da je nikada neću promeniti, a pomisao da budem plavuša – delovala mi je potpuno bez veze. Međutim, prvo sam „izvukla“ pramenove, a onda malo pomalo, nijanse su postajale svetlije. Trenutno koristim Lorealovu boju 901 S, a šampone i regeneratore menjam u zavisnosti od godišnjeg doba. Brigu o kosi prepustila sam frizerki Duški Bogataj, u koju imam puno poverenje. Pre dve godine Duška se vratila iz Londona i pokazala mi frizuru iz Sasunove alternativne linije. Odmah sam rekla – hoću to. Kada sam, u novom izdanju, prvi put vodila jutarnji program, mnogi su bili šokirani. Naši ljudi su navikli na „trajnu“ i „paž“, a da više prate strane kanale, videli bi da tamo i ozbiljne emisije rade novinarke sa frizurama, o kojima bi se ovde pričalo.

 

Dušica Spasić

 

Milica Milša: Kod kuće pribegavam posebnom „receptu“

Kosu redovno negujem u frizerskom salonu, a kod kuće pribegavam posebnom „receptu“. Naime, od mame sam saznala savršen način za negu kose koji – kako sam kasnije otkrila – koristi i glumica Ketrin Zita Džons. Naime, da bi imali zdravu i bujnu kosu, neophodno je da je s vremena na vreme isperete čašom mlakog piva. Efekat je zagarantovan!

 

Milica Milša

 

Eva ČubrovićNajnovije na portalu Marie Claire

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.