U svetu frizura vlada večna i klasična retro lepota

by | 3 avgusta, 2011

Da je lepota neprolazna, ako je trend večan, svojom pojavom najbolje potvrđuje glamurozna kraljica burleske Dita fon Tiz. Pionirka retro izgleda već godinama neguje uredno počešljane kovrdže u stilu dvadesetih koje uokviruju bledu put, purpurne usne, tamne obrve i oči istaknute alajnerom.

A nakon dramatičnog gubitka kilograma sličnim putem krenula je i umalo nepopravljiva buntovnica Keli Osborn. Transformaciju je započela strogim bobom, da bi se početkom prošle godine vratila prirodnoj plavoj kosi s kratkim izletima u ljubičaste i roze nijanse. Trenutno oduševljava izgledom u stilu pedesetih – dugu, platinastu kosu sa šiškama veže u visoki rep kako bi dodatno istakla dramatično našminkane oči (crna olovka i veštačke trepavice) te tamnije obrve. Popularizaciji retro lepote takođe su pridonele televizijske serije. Crvenokosa zvezda “Mad Mena” Kristina Hendriks i nakon uloge seksepilne Džaon Holavej nastavila pojavljivanje u sličnom izdanju – samo se vratila tri decenije posle u eru Marlen Ditrih i Grete Garbo. Osim talenta i raskalašenog načina života Ejmi Vajnhaus ostaće upamćena i po svojoj “košnici” na glavi. Za takozvanu frizuru uvek je govorila: “Što sam nesigurnija, to kosa mora da bude veća".

Ditine vintaž punđe
Osim uredno stilizovanih kovrdža Dita fon Tiz često nosi i vintaže punđe. Ponekad su zalizane, a ponekad neuredne, sa šiškama na licu. Čest modni dodatak ove lepotice su i mačkaste sunčane naočari.

Hollywood i rock ‘n’ roll

Ekscentrična britanska pevačica Paloma Feit poznata je kao velika obožavatka retro lepote. Bilo da je to stil večnih holivudskih diva, ili zavodljivih lepotica rock’n’roll ere s kraja pedesetih.

Večna retro diva
Svestrana Gven Stefani od početka muzičke karijere pokazivala je afinitet prema retro izgledu. Od platinaste Merlinke u videospotu No Doubta “Don’t speak” do mešavine četrdesetih i osamdesetih na ovogodišnjem Kanskom festivalu.


Hipi Nikol Riči 

Pomislimo li na bujnu i talasastu dugu kosu kakva se nosila sedamdesetih, danas ćemo se najpre setiti Nikol Riči. Bez obzira na nijansu kose, koja varira od plave do mahagoni crvene, uvek je u hipi stilu.

Zoe i šezdesete 
Američka glumica i muzičarka Zoe Dešanel trenutano je možda najuverljivija predstavnica modne i bjuti estetike šezdesetih. Sjajnu talasastu kosu sa šiškama vrlo često ukrašava šarenim ukosnicama i rajfovima.

Dafi kao B. Bardot
Pevačica Dafi izgledom neodoljivo podseća na Brižit Bardot krajem pedesetih i početkom šezdesetih. Bujna plava kosa ukrašena mašnom ili trakom i diskretno našminkano lice – neutralno sjaj, eyeliner i ružičasto rumenilo.

Sve Adeline punđe
Cenjena britanska kantautorka Adel svojim  izgledom često se vraća u modne šezdesete. Iako nosi i raspuštenu kosu, punđe različitih veličina i frizura “košnica” njene su prepoznatljivosti. A na licu uvek više istakne oči.

 

Tagovi: