Umetnička dela na glavi

by | 27 jula, 2010

Paž, kraće ili duže šiške, rep, punđa, kikice… Ništa od navedenog ne može opisati neke od „objekata“ koji se na sreću (ili žalost) ne nalaze često na glavama najčešće slavnih ličnosti i manekenki.
 
Dodela Brit nagrada u februaru ove godine bila je savršena prilika da se Lejdi Gaga, pevačica poznata po veoma čudnom stajlingu, pojavi u još jednoj nezaboravnoj odevnoj kombinaciji. Međutim, kompletan izgled, počevši od kostima, preko šminke i „frizure“ nadmašio je sva prethodna izdanja u kojima se američka pevačica pojavljivala u javnosti. Kosa i dodaci formirali su na glavi pevačice nešto nalik na košnicu ili šećernu vunu.
 

Kosa

Bez ikakve sumnje, bilo je potrebno mnogo strpljenja, nekoliko sati rada, a verovatno i nekoliko bočica laka za kosu pre nego što je ekscentrična Amerikanka bila zadovoljna izgledom. Uprkos velikom trudu čitavog tima nema izgleda da će se takva frizura, bar dok neko ne „isključi“ gravitaciju, redovno viđati na ulicama.
 
Modni mag Džon Galijano osmislio je mnogo neverovatnih odevnih predmeta, ali kako mu je pošlo za rukom da napravi „horizontalnu“ frizuru mnogima i dalje nije jasno. Raspuštene punđe princeze Leje iz serijala „Zvezdani ratovi“ mogle bi da budu približan opis frizure koja je iz daleke, daleke galaksije nekako dospela na Zemlju 2010. godine.
 

Kosa

Problematični košarkaš, rvač, glumac i učesnik rijaliti programa Denis Rodman veoma dobro zna da privuče pažnju na sebe. U tom smislu jaka šminka i platinasto plava „čirokana“ predstavljaju odličan izbor. Poznat po eksperimentisanju sa bojom kose, nekadašnji centar Čikago bulsa ovog puta se odlučio za periku i poštedeo svoju kosu tretmana agresivnim hemikalijama.
 
Neka vrsta futurističkog krznenog šlema, to jest najverovatnije frizura osmišljena za jednokratnu „upotrebu“, ova frizura izdvojila se najpre visinom, a onda i volumenom. Izgled namenjen jesenjoj sezoni 2010. godine koji je osmislio Šarli Le Mandu najverovatnije će se naći samo u nekom naučnofantastičnom ostvarenju. Ako se neko od ovozemaljskih bića odluči za ovakav izgled, korisno je znati da je plava šminka neizbežna.
 

Kosa

Inspirisan magijom koju nose likovi čuvene porodice Adams, Le Mandu je posebnu frizuru posvetio rođaku Itu. Ukrotivši nemirne, duge pramenove dobio je rege verziju rođaka Mortiše i Gomeza Adamsa. Kada bi mogao da vidi radove ovog mladog frizera i dizajnera Salvador Dali bio bi veoma ponosan. Kosa u obliku usana i naočare za biće sa tri para očiju čine još jedno delo Šarlija Le Mandua koje se urezuje u pamćenje. Stilizovanje takozvane frizure-fantazije najbolji je način da frizer demonstrira svoje umeće i kreativnost.
 
Svetski priznati, ali i potpuno nepoznati majstori sa makazama i češljem inspiraciju pronalaze u prirodi, modi, bajkama, prošlosti, budućnosti…Takve frizure nisu namenjene pripadnicama lepšeg pola koje su okovane čvrstim stegama konvencionalnosti krenule na posao, već hrabrim mladim damama koje će samo delić jedne takve ideje moći da primene i nose sopstveno umetničko delo svuda sa sobom.
 
Izvor: RTS

KosaNajnovije na portalu Marie Claire

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.