Želite promenu?

by | 8 novembra, 2010

Dosadila vam je vaša boja kosE, a niste vešti sa bojama, niti sigurni kako da odaberete pravu nijansu? Da se vaša hair-avantura ne bi pretvorila u pravu noćnu moru, pratite smernice eksperata iz Subrina studija…

Kako postići ujednačenu boju?
Pripremite mešavinu boje i nanesite je jedan centimetar od vlasišta do vrhova kose, te ostavite da deluje 15 do 20 minuta. Ostatak boje nanesite na izrastak, umasirajte je celom dužinom kose i ostavite da deluje 15 do 20 minuta. Tako ćete dobiti ujednačenu boju od vlasišta do vrhova (ako mešavinu boje odmah nanesete na celu dužinu, vlasište će biti svetlije od srednjeg dela i vrhova kose).
Korak po korak
1 Nanesite boju na potiljačni deo glave, a zatim celom dužinom kose. Ostavite je da deluje oko 10 minuta.
2 Zatim, nanesite boju i na koren kose, ali sa jedan odsto manje cremeoxyda. Sačekajte da sve zajedno deluje dodatnih 25-35 minuta.
3 Prođite češljem kroz kosu. Kad istekne vreme delovanja, navlažite kosu toplom vodom i vrhovima prstiju blago emulgirajte boju. Isperite mešavinu boje, a zatim temeljno operite kosu i dodatno je negujte po želji.

Kako obojiti izrastak?
Pre bojenja, nemojte prati kosu. Razdelite je po sredini glave i počnite sa nanošenjem smese za bojenje od temena glave do kontura lica. Ako je kosa koja uokviruje lice seda, masu za bojenje nanesite najpre na nju da biste je temeljno prekrili. Za bojenje izrastka vreme delovanja boje je 30 minuta. Ostatak kose navlažite vodom i prođite češljem kroz kosu kako biste ravnomerno rasporedili smesu za bojenje od izrastka do vrhova. Ostavite je da deluje 10 minuta da bi se boja izjednačila.
Korak po korak
1 Počnite sa nanošenjem boje na potiljačnom delu glave – nanesite je najpre na izrastak.
2 Na ostalu kosu nanesite najsličniji mogući oblik nijansiranja s obzirom na željeni ton (Preliv-Senseo boje) i ostavite da deluje 35-45 minuta.
3 Ponovite postupak kao u prethodnom uputstvu za ujednačenu boju kose.

Praktični saveti
Vreme delovanja boje možete skratiti zagrevanjem kose (fen, hauba) Posle bojenja, dobro isperite kosu i upotrebite šampon koji omogućuje dužu postojanost boje i dodatno neguje kosu (npr. Subrina Professional After Colour Shampoo) Nakon šamponiranja, nanesite balzam, jer vraća kosi fleksibilnost, sjaj i održava boju intenzivnom i sjajnom do narednog bojenja.

Uskladite boju kose i tena
Ne zaboravite: Vaš ten je najbolja odrednica za savršenu boju kose!

 

Za taman/ maslinast ten…
Izbegavajte tzv. „tople“ nijanse – one će učiniti da vaša koža poprimi narandžastu nijansu. Umesto njih, koristite „hladne“ tonove. Ako želite da se okušate kao plavuša, najsigurnije je da se prepustite rukama veštog frizera.

 

Za srednjetaman ten…
Odlučite se za „hladne“ i pepeljaste nijanse smeđe boje. Ako su vaše oči svetle, isprobajte „hladne“ nijanse crvene boje, a ako su tamne, izaberite mahagoni nijanse ili izvucite pramenove u boji cimeta. Ako želite da postanete plavuša, obavezno idite u frizerski salon.

Za svetao ten…
Držite se medenoplavih i đumbir nijansi plave boje, kao i onih koje nose oznaku „neutral“. Želite da budete brineta? U tom slučaju izaberite polutrajne farbe „toplih“ nijansi. S druge strane, izbegavajte „hladne“ ijanse crvene boje, jer uz svetao ten kreiraju neprirodan izgled.Najnovije na portalu Marie Claire

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.