Frizura italijanski bob: Vintage preokret za najpopularniju frizuru 2023

Jedna od stvari čija popularnost je porasla zbog serije The White Lotus je i frizura italijanski bob - koja je zaludela devojke širom sveta.

by | 26 februara, 2023
frizura italijanski bob

Od kada je izašla, serija The White Lotus privukla je veliku pažnju publike. Glumci iz serije došli su do velike popularnosti te se pojavljuju svuda – od modnih revija do reklama za Super Bowl. Između ostalog, jedna od stvari koja je putem ove serije zaživela je i frizura italijanski bob, koja je zaludela devojke širom sveta.

Italijanski bob teži da postane jedan od najpopularnijih trendova šištanja u svetu, a čini se da je dobrim delom inspirisan glamuroznim sicilijanskim okruženjem, i glumicama iz popularne serije koje su ponele ovu frizuru na nesvakidašnji način. Sa jedne strane Lucia (Simona Tabasco), a sa druge Harper (Aubrey Plaza) pokazale su kako se nosi frizura zvana bob!

Frizura italijanski bob kao spoj ležernosti i elegancije

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Hair Bros (@thehairbros)

Za sve koji vole kratku kosu, ovo je najpopularnije rešenje. Mada je francuski bob dugo bio predvodnik kada je popularnost u pitanju, frizura italijanski bob je spreman da tu titulu preuzme.

Ova frizura nosi svežinu, razigranost i retro privlačnost inspirisanu šezdesetim godinama prethodnog veka. Zahvaljujući tupim krajevima koji doprinose da kosa izgleda gusto, ali ne i teško. U pitanju je savršen oblik jer se može nositi na više načina, a praktičan je i zato što dužina dozvoljava da po potrebi uhvatite kosu i šnalom ili gumicom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simona Tabasco 🌶 (@simonatabasco)

Ukoliko se pitate po čemu je baš ova vrsta bob frizure tako posebna, ima mnogo razloga. Između ostalog, moguće je drugačije stilizovanje svaki put kada to poželite. To podiže njegovu popularnost za sve žene koje vole često da menjaju svoj izgled. Kao što je već rečeno, ovako ošišanu kosu možete vezati u rep ili uhvatiti šnalom, raznim rekvizitima možete praviti talase, dok je nekada možete fenirati na ravno. Ukoliko je ste se šišali sa razdeljkom na sredini, ostavljena vam je mogućnost da je prebacujete sa jedne strane na drugu tako da svakog dana izgledate drugačije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by aubrey plaza (@plazadeaubrey)

Koja kosa je najpogodnija za ovu popularnu frizuru?

Mada ga svako može nositi, ipak je najpogodniji za one koji imaju blago talasastu kosu. Ovakav oblik kose frizuri daju poseban šik izgled. Italijanski bob napred dodiruje lice, ima slobodno kretanje i pravi je dokaz stila.

Pokažite svoj dobar ukus i osećaj za trendove ovom modernom frizurom.

Jovana JevtićVittorio Zunino Celotto / Staff/ Getty Images Entertainment/ Monica Schipper / Staff/ Getty Images North America

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.