Frizura Marylin Monroe: Kako da je napravite u 8 koraka?

by | 29 maja, 2023
Frizura Marylin Monroe

Frizura Marylin Monroe je bila njena vizit karta. Ovaj imidž je kopiran 50-ih, 60-ih i još uvek žene rado imitiraju njen stil. Kako da napravite ove simpatične lokne?

Frizure za masnu kosu: Evo kako prikriti bad hair day!

Frizura Marylin Monroe

Frizuru poznate modne ikone smo svi poželeli da imamo u nekom trenutku. Srećom, ovu frizuru nije teško napraviti. Ona će najbolje izgledati na kosi srednje dužine.Treba vam samo malo vremena i strpljenja, ali verujte to će se isplatiti. Ova frizura je savršen dodatak i laganom letnjem izgledu i luksuznom večernjem izdanju. Dakle, ne postoji razlog zašto ne biste isprobali ovu frizuru. Evo i kako to da učinite.

Kako da napravite frizuru u 8 lakih koraka?

Da biste napravili ovu frizuru trebaće vam pegla za kosu, običan češalj, lak za kosu, štipaljke za kosu (krokodilke) i češalj sa finim zupcima. Ispratite sve korake i imaćete željenu frizuru.

  1. Operite kosu i nanesite penu za stilizovanje na kosu.
  2. Napravite bočni razdeljak. Odaberite pramen na čelu i namotajte ga na peglu za kosu. Da ne biste oštetili kosu, držite svaki pramen u pegli najduže 10 sekundi.
  3. Dobijeni uvojak zavijte oko prsta i jedan deo kruga/uvojka čvrsto zakačite štipaljkom za kosu. Kovrdža je bolje fiksirana i zadržava oblik.
  4. Uzmite sledeći pramen odozgo i namotajte ga. Krećući se od čela do potiljka, namotajte sve pramenove osim onih najkraćiih na vratu. Uvijajte ih u smeru “od lica”
  5. Pustite da se uvojci ohlade 10-15 minuta.
  6. Poprskajte kosu lakom i potom uklonite šnale.
  7. Uzmite običan češalj i pažljivo prođite kroz svaki pramen češljajući ga u pravcu u kom je uvijen.
  8. Koristeći češalj sa finim zupcima, očešljajte pramenove na čelu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe)

Dakle, izgled Marylin Monroe nije toliko nedostižan koliko mislite. Na ovakvoj frizuri će vam sigurno mnogi pozavideti, a nije tajna da ona sjajno pristaje i brinetama i crnkama.