Frizure koje vas čine mlađim: Saveti da kosa ima anti-age efekat

Frizure koje imaju efekat podizanja lica pogodne su za prikrivanje bora i drugih znakova prolaska godina na vašem licu. Znate li koje su to frizure koje vas čine mlađim?

by | 21 marta, 2023
frizure koje vas čine mlađim

Ukoliko dobro odaberete frizuru, možete naizgled usporiti svoje starenje. Frizure koje imaju efekat podizanja lica pogodne su za prikrivanje bora i drugih znakova prolaska godina na vašem licu. Znate li koje su to frizure koje vas čine mlađim?

Kada je u pitanju koža, koristimo razne anti-age preparate kako bismo zaustavili nove bore da se pojave. Međutim, kada je u pitanju kosa, dovoljno je da izaberemo dobru frizuru da postignemo sličan efekat.

Frizure koje vas čine mlađim

Veoma je važno znati da ne postoji savršena frizura koja odgovara apsolutno svima. Predstavljamo vam neke od frizura koje će učiniti da izgledate mlađe.

Bob frizura

Šišanje na paž je pogodno za žene sa bilo kojim tipom kose. Glavni uslov je da kosa nije preterano retka, ali u svim drugim slučajevima, dobro je izabrati dužinu kose malo iznad ramena. Ova dužina kose dozvoljava da ponekad uvijete kosu i napravite malu promenu u izgledu. Osim toga, previše dugu kosu nije lako negovati, a paž frizura uvek izgleda uredno.

Duža talasasta kosa

Ukoliko ste ipak fan duge kose, jedino što je bitno je da je uvek dobro negujete. Ukoliko je kosa suva, može izazvati da izgledate starije nego što jeste. Međutim, ukoliko je kosa zdrava, hidrirana, sjajna i ima volumen, onda duža kosa spada u frizure koje vas čine mlađim. Stilisti dugu kosu ne preporučuju punijim damama ukoliko imaju retku kosu jer može doći do disproporcije između kose i tela, te one mogu izgledati još krupnije.

Frizure koje vas čine mlađim: Kratak bob

Starije dame najčešće biraju kratke frizure i to nije slučajnost. Ovakva frizura veoma utiče na to da izgledate mlađe. Pravilna stilizacija još više doprinosi mladolikosti. Ovu dužinu kose najbolje je nositi u talasima koji joj daju volumen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Charlize Theron (@charlizeafrica)

Kratka fizura

U mladosti je zaista potrebna hrabrost za ovaj tip frizure, međutim, kako godine prolaze, žene se sve češće odlučuju za kratke frizure. Na slici možemo videti mladoliku Kris Jenner koja se odlučila za vrlo kratku frizuru koja zaista doprinosi da izgleda mlađe nego što jeste.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kris Jenner (@krisjenner)

Boja kose

Ne utiče samo oblik kose i stilizacija na mladoliki izgled. Jednako utiče i boja. Postoji jedno univerzalno pravilo, a to je da pređete u što svetliju nijansu kada primetite znake starenja. Međutim, ovo ne podrazumeva da sve dame treba da pređu u plavuše jer ni to ne može stajati svima. Potrebno je da nađete što svetliju nijansu koja odgovara vašem tenu i licu. Ukoliko ste već osedeli, možete tonirati koren kako biste dobili urednu i stilizovanu boju. Osim toga, postoji i sprej za toniranje sive kose, ali oni nisu zamena za potpuno bojenje.

Isprobajte neke od ovih frizura koje čine da izgledate mlađe i iznenadićete se intenzitetom efekta koji mogu postići!

Jovana Jevtićdragana991/GettyImagesPlus


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.