Kako sakriti izrastak: Najefikasniji načini bez posete frizeru

by | 24 novembra, 2022
kako sakriti izrastak bez posete frizeru

Izrastak se već pojavio, a još nije vreme za posetu frizeru? Ovo su najefikasniji načini kako sakriti izrastak

Prvo i prilično važno: izrastak više uopšte ne zahteva toliko drame kao nekada. On je jedan od vodećih trendova u svetu stilizovanja kose i mnoge tehnike farbanja formirane su na imitiranju izrastka. Ali, ako se osećate nesigurno i želite da svoju kosu učinite savršenom, pokušajte da koristite sledeće trikove.

Kako sakriti izrastak?

Sprej za toniranje

Kamuflažni sprej je najefikasniji način za brzo sakrivanje izraslih korena kose i, ujedno, brzo čišćenje. Izaberite sprej, fokusirajući se na vašu prirodnu boju kose. Da bi sprej zaista pokrio izrastak potrebno je da ga uskladite sa nivom dubine tona vaše kose – o tome morate pitati svog frizera.  Naprskajte sa udaljenosti od 15 cm, razdvajajući kosu, i sačekajte nekoliko minuta, a zatim stilizujte kao i obično.

Suvi šampon

Još jedan proizvod koji pomaže kada treba da izgledate urednije. Redovno korišćenje suvog šampona pomaže u blagom osvetljavanju tamnih korena. Postoje i nijansirane opcije za brinete, koje će pomoći ženama čiji je izrastak svetao.  Boca sa raspršivačem je veoma pogodna za upotrebu, jer se nanosi brže od spreja, nema rizika od mrljanja kože ili odeće. Proizvod nije za svakoga, ali ako vam se sviđa, slobodno ga koristite u stajlingu!

Talasi

Kako sakriti izrastak ako imate važan događaj, a on je baš vidljiv? Možete se opredeliti za talasastu frizuru. Ona blenda boje i koren postaje manje uočljiv. Druga opcija, posebno sa tamnim korenom i svetlom bojom na ostatku dužine, jeste zalizivanje kose. Viskozna tekstura gela za stajling čini plavu kosu tamnijom, vizuelno izglađujući prelaz između tonova.

Pogodna boja za kosu

Savremene tehnike bojenja ne obavezuju svoje vlasnike da posećuju salon svake dve nedelje. Još jedan način da boju kose ostane sveža što je duže moguće je da odaberete boju koja nevidljivo raste i ne zahteva čestu korekciju izrastka.

Boja bez amonijaka

Ako farbate preko sede kose, odlučite se za boju bez amonijaka. Amonijak – prekriva sedu kosu  stoprocentno pa je izrastak brzo vidljiv.  Boja bez amonijaka matira sedu kosu umesto da je prekrije i time čin izrastak manje vidljivim.

Kontrastno farbanje

Ako želite da izrastak dugo izgleda uredno, trebalo bi da koristite što manje svetlih pramenova. Njih koristiti samo na gornjem sloju kose i veoma pažljivo. Izgleda najprirodnije i daje efekat izbeljene kose na suncu.

AlexDoubovitsky/gettyimagesplus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.