Moderne frizure za dame 40+: Sa njima ćete uvek izgledati elegantno

by | 27 maja, 2023
Moderne frizure za dame 40

Dugo se mislilo da žene u odraslom dobu treba da nose samo kratku kosu. Naravno, u pitanju je bio mit, a i mnoge poznate zvezde su pokazala da duga kosa stoji podjednako dobro svim uzrastima. Evo koje su moderne frizure za dame 40+.

Moderne frizure za dame 40+: Nega kose je podjednako važna

Duga kosa u odraslom dobu zahteva pažljivu negu. Kako starimo i naša kosa slabi. Međutim, umesto čestog šišanja, vodite računa o njoj koristeći hranljive maske. Seda kosa je lomljivija i zbog toga treba da fokusirate na vraćanje sjaja i elastičnosti. Evo koje frizure treba da nosite.

Meki cipal: Frizura koja dodaje volumen

Sirena lokne

Sirena lokne su jedna od frizura koje dobro stoje svima, a posebno damama u odraslom dobu. Ova frizura je veoma jednostavna, ali i veoma elegantna. Sve što je potrebno jeste da je uvijete stajlerom i uživate u svom odrazu.

Niski konjski rep

Niski konjski rep je idealna frizura. Rep može biti zategnut ili labav i opušten, a možete ga napraviti i sa ravnom i sa stepenastom kosom. Za koju god varijantu da se odlučite, on će izgledati dobro.

Moderne frizure za dame 40+: Visoka punđa

Punđe uvek izgledaju ženstveno i sofisticirano i sa njima nema greške. Ukoliko želite, možete ostaviti nekoliko pramenova da zaokružuju lice.

Poluskupljena kosa

Ova frizuru je takođe jednostavno napraviti. Važno je samo da je pravite sa ukosnicama ili manje vidljivim šnalama kako velike šnale ne bi privlačile pažnju.

Ispeglana kosa

Ispeglana kosa će vam dobro stajati, ali morate biti pažljivo pri procesu jer je kosa osetljivija. Međutim, ovakav tip frizure ćete lako stilizovati, a on je i veoma moderan.

Koju god frizuru da napravite nećete pogrešiti. Osim što lepo izgledaju, njih je veoma lako i napraviti, pa se ne morate optrećivati odlascima kod frizera. U svakom slučaju ih isprobajte i možda ćete otkriti svoj omiljeni stil.