Najmodernije frizure za puno lice: One će vam savršeno stajati

by | 28 maja, 2023
frizure za puno lice

Prave frizure za puno lice mogu u potpunosti da promene vaš izgled. Možda već nosite odgovarajuću frizuru, ali ako to nije slučaj, evo šta će vam savršeno stajati.

Koje su idealne frizure za puno lice?

Veoma je važno da nosimo odgovarajuću frizuru uz odgovarajući oblik lica. U suprotnom, neke frizure koje na drugima izgledaju savršeno, na nama mogu biti smešne ili čak da nam uopšte ne pristaju. Evo nekoliko frizura koje treba da nosite ukoliko imate okruglo lice.

Paž frizura

Ova elegantna frizura će zahvaljujući pramenovima koji padaju sa strane uobličiti vaše lice. Ova frizura nije naročito teška za održavanje, a prilikom rasta neće gubiti formu.

Skupljena kosa sa pramenovima koji padaju

Skupljena kosa na potiljku može izgledati veoma romantično i u ležernom stilu. Ukoliko pustite pramenove niz lice, ovo je savršena frizura za vas. Naravno, ne preporučuje se da je zaližete. Prepustite se ležernom stilu.

Asimetrični bob

Ukoliko ste više ljubitelj kratkih frizura, onda bi asimetrični bob bio dobar izbor. Ova neobična frizura zaista privlači pažnju i odlično pristaje uz ovalan oblik lica. Osim toga je ovaj hairstyle veoma ženstven i popularan.

Oblikovanje frizure za puno lice

Postoji nekoliko stvari koje možete da učinite da bi vaša frizura izgledala savršeno. Da biste dodali volumen u koren, koristite suvi šampon. Nanesite malo na teme i dobro unesite prstima. Volumen u korenu će izdužiti vaše lice. Volumen možete postići i sa umotavanjem pramenova kod korena kose, ali je važno da koristite termičku zaštitu kada to radite. Naravno, možete isprobati i različite proizvode za stilizovanje i sami uočiti šta vam najviše odgovara ili se posavetovati sa frizerom.

U svakom slučaju, ključni saveti kod frizura sa punim lica jeste da imate volumen u korenu i pramenove sa strane koji će vizuelno drugačije oblikovati vaše lice. Naravno, ukoliko niste sigurni za koji tip frizure da se odlučite, uvek se možete konsultovati sa stručnjacima u obližnjem salonu.

Theo Wargo / Staff / GettyImagesPlus,