14 trikova da na brzinu popravite svoj izgled

by | 11 maja, 2009

lepota i zdravlje sminkanje trikovi brza popravka saps


Već kasnite, a upravo ste razmazali lak na noktima ili ste stavili previše parfema. Ne paničite: pomoću jednostavnih profi trikova ovakve greške ćete vrlo lako ispraviti…

 

GRUDVICE OD MASKARE
Brza popravka: Ukoliko se vaš pokušaj da imate duge i guste trepavice pretvorio u slepljene trepavice pune grudvica, odmah reagujte jer se maskara brzo suši. Salvetom ili papirnim ubrusom obrišite svu maskaru sa četkice za nanošenje. Nežno prođite njome kroz trepavice, od korena prema vrhu, da biste ih razdvojili, pri čemu nećete skinuti previše maskare. Da biste uvek bili u stanju da se izborite sa grudvicama, držite u torbi četkicu za zube koju ne koristite ili staru četkicu za nanošenje maskare.

 

lepota i zdravlje pinceta sminkanjeRUPA U OBRVI
Brza popravka: Pogrešan potez pincetom može da napravi prazninu u vašoj inače lepo oblikovanoj obrvi. Da biste popunili tu “rupu”, počešljajte dlačice obrve u smeru suprotnom od njihovog rasta tako da se prazan deo bolje vidi, zatim uzmite olovku za crtanje obrva i lagano povucite linije debljine dlačice. Počešljajte obrvu i vratite je u prvobitni položaj. Ova tehnika učiniće da obrve izgledaju bogate i guste.

 


PREKRATKE ŠIŠKE
Brza popravka: Uzmite sa sredine čela 5 cm širok pramen šiški, podignite ga i uvrnite oko jedne tačke. Vratite ga nazad i zakačite češljićem uz glavu, zupcima okrenutim prema čelu. Što je češalj gušći, čvršće će da stoji na glavi. Ukoliko ste kratko ošišani, začešljajte šiške na jednu stranu, stavite gel i zakačite ih ukosnicom.


POLOMLJEN NOKAT

Brza popravka: Verovatno ćete biti u iskušenju da odsečete polomljeni deo nokta a ostatak isturpijate. Ali, razmislite dobro. Rešićete se polomljenog dela, ali taj nokat će se razlikovati od ostalih. Da biste to izbegli, stavite malo lepka direktno na polomljeni deo i zalepite ga za nokat. Nakon toga, premažite nokat zaštitnim slojem laka da biste izravnali njegovu površinu. Ukoliko je slomljen dublje prema korenu ili je polomljeni deo gotovo otpao, pričvrstite ga samolepljivom nalepnicom za nokte – zalepite je preko slomljenog dela, oblikujte prema noktu, a potom preko nje nanesite lak.

 

NEJEDNAKO NANESENA KREMA ZA SAMOPOTAMNJIVANJE
Brza popravka: Ukoliko ste neravnomerno naneli kremu za samopotamnjivanje na ruke ili noge, posvetlite tamnije i potamnite bleđe delove vaše kože da biste izjednačili boju. Mesta koja su tamnija namažite limunom (limunska kiselina je prirodno sredstvo za uklanjanje mrtvih slojeva kože) ili vatom natopljenom tropostotnim hidrogenom. Da biste potamnili svetlije delove, boju ćete izjednačiti pažljivim nanošenjem kreme za samopotamnjivanje – jednim krajem sunđera za šminkanje; ili, za brži efekat, na to mesto četkicom nanesite bronzer.

RAZMAZAN LAK
Brza popravka: Razmazani lak uklonite sa nokta drugom rukom pomoću kuglice vate natopljene acetonom. Na taj nokat nanesite novi sloj laka umesto da ponovo lakirate preko razmazanog sloja. U tom slučaju nokat bi bio tamniji od ostalih.

 

PREVIŠE PARFEMA
Brza popravka: Da biste uklonili višak parfema, trljajte kožu običnom vlažnom maramicom ili vatom natopljenom alkoholom. Ukoliko želite da uklonite miris parfema koji ste naneli na odeću, “produvajte” tkaninu 30 sekundi fenom.


FLEKE OD LJUŠTENJA KOŽE

Brza popravka: Odolite iskušenju da gulite kožu koja se ljušti jer ćete povećati rizik od infekcije i usporiti njeno obnavljanje. Umesto toga, kružnim pokretima utrljajte na to mesto malo losiona za čišćenje kože koji će nežno ukloniti njen mrtvi sloj i hidrirati je. Pri tom, neće doći do iritacije osetljivih delova, a ni do crvenila i otoka. Natapkajte jednoprocentnu hidrokortizonsku kremu da umirite kožu, a zatim nanesite korektor ili puder da zaštitite kožu.

 

SUVIŠE SVETLI PRAMENOVI
Brza popravka: Najbolje bi bilo da se obratite svom frizeru da bi vam “popravio” neuspele pramenove ali, u međuvremenu, operite dvaput kosu (da, nasapunajte, isperite, pa sve iz početka!) kolor-šamponom boje karamela koji će malo potamneti plave pramenove i dati vašoj kosi prelepu boju meda.


“PRELAKIRANA” KOSA
Brza popravka: Previše laka na jednom mestu može učiniti da kosa izgleda kao ptičije gnezdo. Nežno raščešljajte stvrdnuti pramen kose, od vrha pramena pa sve do korena. Ukoliko počnete od korena, umrsićete vlasi. Potom uzmite malo kreme i razmažite je između dlanova, a onda prstima prođite kroz kosu na mestu gde ste stavili previše laka. Vaša kosa više neće izgledati ukočeno i biće hidrirana. Upozorenje: ako koristite manje kvalitetan lak, kada raščešljate kosu, “izdeliće” se. U tom slučaju, prebacite kosu preko glave i rastresite je.

 

lepota i zdravlje sminka rumenilo

PREVIŠE RUMENILA ILI BRONZERA
Brza popravka: Da bi se vaši bledi obrazi zarumenili, nanesite rumenilo u pravcu jagodice obraza, ali nemojte da pređete tu granicu. Ako preterate, stavite na sunđer malo svetlijeg pudera i nanesite ga preko jarkog rumenila. Ukoliko je boja i dalje intenzivna, sunđerom nanesite podlogu za šminkanje. Time ćete neutralisati boju i vratiti koži prirodan izgled.

 

PREJAKO NAPUDERISANO LICE
Brza popravka: U bekstejdžu modnih revija profesionalni šminkeri koriste sprejeve za hidrataciju koji sadrže glicerin da bi suva, napuderisana lica ponovo učinili vlažnim. Koža tako postaje glatka i ne izgleda kao da je na nju naneta kreda. Sprej treba držati na udaljenosti 10 cm od lica, zatvoriti oči i poprskati dvaput. Nakon prskanja, stavite papirnu maramicu preko lica da pokupi suvišnu vlagu.

PREVIŠE PREPARATA ZA OBLIKOVANJE KOSE
Brza popravka: Nemate vremena da operete kosu a puna je preparata za oblikovanje frizure?! Zakamuflirajte mašćenu kosu pomoću 5 cm široke trake ili marame koju ćete staviti tako da prati liniju kose, na mestu gde se nagomilao višak preparata. Možete to da uradite i na staromodan način koristeći puder za bebe. Napuderisanim rukama prođite kroz masnu kosu. To je mnogo bolje nego da puder stavljate direktno na kosu – tada je previše uočljiv.


SUVIŠE TRETIRANA KOŽA
Brza popravka: Da biste smanjili crvenilo i iritaciju kože izazvanu hemijskim tretmanima, deo rukavice za čišćenje lica potopite u hladnu vodu, a drugi deo u mleko za smirivanje iritirane kože. Držite je na licu 10 minuta. Ukoliko vam je koža i dalje crvena, sisajte kocku leda. Receptori koji se nalaze na vrhovima usana reaguju na hladnoću tako što sužavaju krvne sudove. Ako i ovo ne uspe, nanesite na lice podlogu boje breskve koja će prividno smanjiti crvenilo.

 

 

Tagovi: