Kako zaustaviti starenje izborom pravih sastojaka u proizvodima?

Pročitajte više o tome kako zaustaviti starenje izborom odgovarajućih sastojaka u proizvodima. Uz ove preparate koža postiže blistav izgled.

by | 20 marta, 2023
kako zaustaviti starenje

Kolagen i hijaluronska kiselina poznati su kao fontana mladosti. Kao jedan od najzasupljenijih proteina koji se nalazi u kostima, tetivama, mišićima i koži kolagen je jedan od glavnih sastojaka koje treba da sadrži proizvod namenjen za negu lica i zaustavljanje starenja. Sa druge strane hijaluronska kiselina je jedan najuniverzalnijih sastojaka sa negu kože jer ima izrazitu moć hidriranja i podmlađivanja kože. Pročitajte više o tome kako zaustaviti starenje izborom odgovarajućih sastojaka u proizvodima.

Kako zaustaviti starenje izborom pravih preparata?

Preparati sa kolagenom

Još jedan sastojak u preparatima može vam obezbediti mlađi izgled i sporije starenje. Odgovor na pitanje kako zaustaviti starenje izborom pravih sastojaka u proizvodima je svakako: Birajte sastojke sa kolagenom. U pitanju je protein koji naše telo proizvodi. On pomaže u strukturi vezivnog tkiva, kostiju, hrskavice i kože. Kolagen sadrži aminokiseline koje pozitivno deluju na kožu, a između ostalog sprečava nastanak bora.

Ukoliko budete koristili ovakve preparate, vaša koža imaće svežiji i zdraviji izgled, ali i odgovarajuću anti-age zaštitu.

L&Z Preporuka

Lifting serum COLLAGEN

U pitanju je intenzivna podmlađujuća formula
s trenutnim efektom popunjavanja bora.
Uz patentirane mikrosfere kolagena i biljnu alternativu vitaminu A aktivira sintezu kolagena te znatno smanjuje izraženost bora: -31 % već nakon jednog nanošenja. Rezultat je vidljivo zategnuti i mlađi izgled kože.

 

Preparati koji sadrže hijaluronsku kiselinu

Ako se pitate kako zaustaviti starenje izborom pravih sastojaka u proizvodu, na pravom ste mestu. Potrebno je da pronađete pre svega preparate čiji sastojci su prirodni i pomažu vašoj koži da što duže ostane mlada. Na primer, hijalurnonska kiselina je upravo jedan takav sastojak. Hijaluronsku kiselinu ljudsko telo već sadrži, u pitanju je prirodni polisaharid čija je funkvija podmazivanje naših zglobova, nerava, kose, kože i očiju.

 

L&Z Preporuka

SKIN SPECIALIST HYALURON Hidratantni koncentrat

Sadrži patentiranu hijaluronsku kiselinu, 100 % prirodnog porekla, sa sposobnošću
prodiranja u dermis i epidermis. U kombinaciji sa sokom krastavca osigurava intenzivno vlaženje te uspostavlja izvrsnu anti-age zaštitu. Ne masti kožu. Rezultat je predivan ten i svež, zdrav izgled kože.

Veoma je važno da preparat koji koristite vlaži vašu kožu i hidrira je nakon nanošenja. Zbog toga je hijaluronska kiselina dobro rešenje ukoliko želite da očuvte svoju kožu. Ona je vezuje vodu u ćelijama i veoma je dobar hidrant. Hijaluronska kiselina može da crpi vlagu iz vazduha i održava kožu vlažnom. Dakle, ovaj sastojak u preparatu nema samo sposobnost da trenutno hidrira kožu već može da obezbedi i dodatnu vlafu nakon nanošenja proizvoda. Kada je koža hidrirana, ona se lakše obnavlja, a samim tim sprečena je pojava bora. Ona dodaje volumen na mestima koje ga prirodno gube sa godinama – poput podočnjaka, usana i obraza. Najvažnije od svega je to što hijaluronska kiselina uglavnom ne izaziva iritacije i bezbedna je za sve tipove kože.

Vitamin C u proizvodima

Poslednji sastojak koji je potreban vašoj koži ukoliko želite da usporite starenje i popravite njena tkiva jeste vitamin C. U pitanju je jedan os osnovnih nutrijenata koji su potrebni za rast i popravku tkiva u telu. Međutim, problem je što ga naš organizam ne proizvodi sam. Vitamin C nalazi se u voću i povrću, a sadrže ga i mnogi preparati za kožu. Najbolje je pronaći odgovarajući serum koji će doprineti da vaša koža izgleda sveže i da bude svetlijeg, ravnomernog tena.

Proizvodi koji se preporučuju treba da imaju sastojke prirodnog porekla. Osim toga, potrebno je da navedeni sastojci budu u visoko koncetrovanim formulama koje će koži dati baš ono što joj treba da bude hidrirana i nahranjena. Osim toga, vi ćete se istaći po blistavoj koži. Uz sve to, ukoliko želite potpunu negu kože možete birati proizvode sa ceramidima, ali i sa zaštitom od Sunca, jer oštećenja nastala od sunčevog zračenja mogu izazvati prerano starenje.

Jovana Jevtićmacniak/GettyImagesPlus


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.