Ko lepše stari: muškarci ili žene?

by | 31 marta, 2023
starenje kože muškaraca i žena

Čija koža lepše stari – muška ili ženska? Da, postoji odgovor i on nije slučajan – postoje čak 4 ključne razlike u starenju muške i ženske kože. Upravo zato je još veći uspeh postignut u  Clarins laboratorijama: moćan serum koji obećava antiage negu i za nju i za njega

Svi smo čuli staru izreku: muškarci su sa Marsa, a žene sa Venere. Kliše? Možda. Ali, priznaćete – uglavnom je ovo istina. Postoje mnogi načini na koje se muškarci i žene razlikuju – od fizičkih razlika, do načina na koji funkcionišemo… Ipak, jednu razliku često previdimo – razliku u starenju muške i ženske kože. Bez poznavanja ovih razlika prilično je teško je naći pravu negu kože, bilo da ste muškarac ili žena.

 

Starenje muške i ženske kože: gde je razlika?

I muškarci i žene imaju bore. I muškarci i žene imaju akne. Pa, kakve su to onda razlike u starenju kože muškaraca i žena?

Proizvodnja sebuma, akne i hidratacija

Da li ste ikada primetili da muškarci češće pate od teških akni nego žene? Ne samo da muškarci imaju veće pore od žena, oni takođe imaju veću proizvodnju sebuma (ulja) od žena. To je zbog činjenice da muškarci imaju veće količine testosterona u telu. Ova osobina donosi i jednu veliku korist: koža muškarca je bolje hidrirana. 

Hormoni, debljina i tekstura kože

Polni hormoni (estrogen i testosteron) imaju mnogo veze sa razlikama između muške i ženske kože. Kod žena, pad nivoa estrogena odvodi do sušenja kože i stvaranja bora. Ova degradacija kvaliteta kože počinje oko 30. godine i pojačava se kada pređemo četrdesetu. Testosteron je ono što mušku kožu čini debljom i masnijom u poređenju sa ženskom. Da sumiramo stvari, muškarci će kasnije dobiti bore i za to treba da zahvale testosteronu.

Starenje kože: Muškarci, žene i bore

Jednostavna je životna činjenica da će i muškarci i žene u jednom trenutku dobiti bore. Međutim, muškarci i žene ih dobijaju u različitim oblastima i različitim tempom. Na primer, naučnici su otkrili da muškarci generalno imaju dublje bore na čelu, dok se kod žena prvo javljaju bore smejalice. Takođe, muškarci imaju izraženije bore oko očiju. 

Životne navike muškaraca i žena

Na osnovu svega do sada, mogli bismo zaključiti da muškarci stare lepše. Ako ne lepše, ono bar sporije. Pa, ipak, situacija nije tako jednostavna. Naš izbor načina života ima jak uticaj na to kako naša koža stari. Nažalost, muškarci su skloni navikama koje ubrzavaju starenje kože. 

 

Da li razlike u starenju muške i ženske kože utiču na njenu negu?

Da, naravno! Ali ne samo ove razlike. Kada je kozmetička industrija u pitanju, žene su u prednosti. Ne samo da raspolažu boljim znanjem o tome kako da brinu o koži i da ga prikupljaju godinama, nego je pred njih stavljen i veći izbor. Čitav niz proizvoda sa jednim ciljem: da zaustave starenje ženske kože.

Upravo ovo žene mogu da očekuju i od Clarinsovog Double Seruma Light Texture, ali uz jednu bitnu razliku: njega mogu da koriste i njihovi partneri. Ovaj serum sadrži snažne ekstrakte koji deluju na hidrataciju kože i smanjivanje bora koje je neophodno svakoj ženi. Ali, isto tako, njegova je struktura lagana i prozračna, pa je pogodna i za deblju i masniju mušku kožu.

Double Serum Light Texture nova je verzija ikoničnog Double Seruma koji se ponosi sledećim faktima: on je Clarinsov No1 serum protiv globalnog starenja kože čija se jedna bočica proda na svakih 5 sekundi i koji je osvojio čak 434 beauty nagrade! Light Texture verzija nastala je kao Clarinsov odgovor na potrebe njegovih klijenata, a naročiti ljudi sa kombinovnom i masnijom kožom (i žena i  muškaraca). Zbog laganije testure on može da se koristi tokom celog leta, a da pritom imate iste benefite kao da koristite klasičan Double Serum. 

7 razloga zašto je Clarins Double Serum light texture naš favorit

  1. kombinuje snagu 21 biljke
  2. deluje na sve vidljive znake starenja
  3. prve rezultate pokazuje za samo 7 dana
  4. koža je vidljivo čvrsća
  5. čini kožu sjajnijom
  6. dve baze: uljana i vodena
  7. ecofriendly proizvod

L&Z preporuka: 
Clarins Double Serum light texture

Intezivni anti-age serum sa 21 moćnih biljnih ekstrakata, lagane teksture koja odgovara svakom tipu kože.

Lagana, neosetna tekstura na koži sa dokazanim rezultatima protiv svih znakova starenja. Clarins istraživačke laboratorije su razvile jedinstvenu dvostruku formulu koja kombinuje 21 biljnih ekstrakata koji stimulišu svih 5 vitalnih funkcija kože – regeneraciju, ishranu, snabdevanje kiseonikom, hidrataciju i zaštitu.Njegova dualna tekstura laganog ulja i tečnog gela daje osećaj lakoće na koži i ne opterećuje je. Rezultat je čvršća koža uz manje vidljive bore i pore. Koža ponovo postaje blistava a ten ujednačen, dok su lepota i mladalački izgled očuvani. 

Najbolja nega protiv starenja kože (i za  muškarce i za žene): Clarins Double Serum light texture

Kakve god da postoje razlike u starenju muškaraca i žena, jedno je izvesno: i muškarcima i ženama neophodna je pravilna nega kako bi sprečili bore, isušivanje kože i hiperpigmentacije. Šta ako vam kažemo da i vi i partner možete da učinite mnogo za svoju kožu kupovinom samo jednog seruma?

Ovaj serum čija je snaga snaga ekstrakta čak 21 biljke deluje na svih pet najznačajnijih aspekata u borbi protiv starenja kože: 

Hidratacija kože

Kao što smo videli, hidratacija je, naizgled važnija za žene. Ipak, to ne znači da muškarci ne treba da brinu o tome da njihova koža ima dovoljno vlage. Izlaganje kože suncu, vetru, može da poništi prirodne predispozicije koje imaju muškarci. Zato, obavezno – obratite pažnju na hidrataciju kože.

Ishrana kože

Nutritijenti nisu samo važni u ishrani. Bilo da ste muškarac ili žena, jako je važno da vaša koža dobije sve neophodne sastojke koji pomažu sintezu kolagena i zaštitu od spoljnih uticaja. Rezultate je zdravija, zategnutija i čistija koža.

Oksigenacija kože

Izuzetno važno za sterenje kože i muškaraca i žena jeste da obezbedite koži dovoljno kiseonika, bilo tretmanom, bilo putem određenog kozmetičkog proizvoda. Koža bogata kiseonikom bolje upija i reaguje na ostale proizvode.

Zaštita i regeneracija kože

I za muškarce i za žene koji žele da spreče prerano starenje kože, jako je važno da se zaštite od slobodnih radikala, odnosno svih vrsta zagađenja od vazduha od UV zraka. Najbolje rezultate dobićete ako koristite sredstva bogata antioksidantima.

 

People Images/GettyImagesPlus


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.