Beauty tajne Bojane Barović, koje je vredelo otkriti

by | 1 februara, 2017

Razgovarala: Brankica Treskavica

Mnoge žene, kad pogledaju savršen ten i kosu Bojane Barović, istog trenutka se zapitaju – šta radi, da bi tako dobro izgledala. Zasluge, naravno, pripadaju genetici, ali i činjenici da se Bojana, kad odlučuje šta će staviti na svoje lice i kosu, rukovodi sličnim principima kao kad bira hranu za svoju porodicu.

Bojana Barović

Privatna arhiva Bojane Barović

 Da li postoji nešto od šminke, što baš uvek imaš u tašni?

Moja tašna je puna proizvoda za negu usana. Budući da baš ne volim sjajeve za usta, a usne su mi često suve, uvek imam neki balzam. Najčešće su to balzami u boji, koji neguju usta, a izgledaju kao blagi karmin.

 Svojevremeno si volela “kućne maske”. Da li je i sada tako?

Ništa se nije promenilo. Moj otac ima košnice pčela, pa mi je dostupan najbolji i najprirodniji med, što bi rekli “iz prve ruke”. Uvek u kupatilu imam bočicu meda, koji često koristim kao masku za lice. Za čišćenje kože je veoma dobra i maska od belanaca.

 Zašto svakog trećeg dana ideš na spavanje bez kreme?

To činim tokom leta, a zimi – zbog grejanja, koje isušuje vazduh u kući – svake večeri stavljam malo jače kreme. Zbog Leone smo kupili ovlaživač vazduha, a i nama vredi, kako zbog disanja, tako i zbog kože. Naravno, i tu treba imati meru, jer ni prevelika vlažnost nije dobra.

Bojana Barović

Privatna arhiva Bojane Barović

 Koje kreme ili serumi koži pružaju najviše vlage?

Trenutno koristim Bio-oil, ulje na bazi biljaka, koje sam ranije kupovala u Americi, a najzad ga ima i kod nas. Odlično je za hidrataciju, a budući da divno miriše, uživam kad ga pre spavanja nanesem na lice.

 Koje preparate za kosu koristiš?

Uglavnom one koji mogu da se nađu u prodavnicama zdrave hrane.

 Da li postoje neke cake da bi kosa delovala bujno, kao tvoja?

Postoje preparati za volumen kose, a moj mali trik je oduvek bio da sušim kosu s glavom okrenutom na dole. Tako, na kraju, deluje bujnije.

Bojana Barović

Privatna arhiva Bojane Barović

 Da li odlaziš na kozmetičke tretmane?

Da, mada ne redovno ili bar ne toliko često koliko bih volela. Ne dopadaju mi se tretmani koji podrazumevaju iglice i lasere, pa se zato ti moji odlasci u salon svode na čišćenje lica i ubacivanje vitamina u vidu seruma i antioksidanata.

 Kada nameravaš da se vratiš vežbanju? Da li je i dalje aktuelna joga?

Jogu sam najviše radila u Americi, a u Beogradu – s obzirom da živimo pored Save – primat ima brzi hod i pojedine vežbe. Pomalo se vraćam vežbanju, ali ne koliko bih volela, jer je suviše hladno za aktivnosti na otvorenom.

Pročitajte i… Kad kupujete pudere, imajte u vidu savete poznate šminkerke 

 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.