Budite zadovoljni svojim izgledom!

by | 12 juna, 2009

Većina ljudi nije zadovoljna svojim izgledom. Kad bi to bilo moguće, svi bismo barem nešto promenili na sebi. Međutim, ni estetske intervencije nisu garancija da će osoba biti potpuno zadovoljna svojim izgledom, dakle smanjenje nosa, povećanje grudi ili “zatezanje” ušiju ništa ne garantuje, što govori o tome da uzrok nezadovoljstva ne leži uvek u fizičkim nedostacima.
I najlepša devojka može da ima komplekse zbog fizičkog izgleda, ali žena puna samopuzdanja, sigurna u sebe – nikad. Evo nekoliko saveta o tome kako da steknete samopouzdanje i dopadnete se sami sebi.

 

lepota i ydravlje volite svoje teloDA! Skinite se i stanite ispred ogledala!

Ako to dugo niste činili, onda će vam biti potrebno malo hrabrosti! Ali, isplatiće se, jer je to prvi korak ka spoznaji razlika između onoga što osećate prema svom telu i onoga što vidite. Dok se ne suočite sa svojim strahom, nećete moći ništa da promenite. Uostalom, možda ćete otkriti da ne izgledate tako loše kao što ste mislili!

 

DA! Uočite najbolje na sebi!

Telo žene vremenom se neminovno menja, najviše zbog procesa starenja i nakon rađanja. Zato ćete morati da naučite da ga gledate na drugačiji način. Naravno, ono što ćete prvo uočiti na svom telu sigurno vam se neće dopasti (to je tako ljudski!). Ali, poenta je u tome da svaki negativan zaključak prati pozitivna misao koja se odnosi na ono što je lepo, što će povratiti ravnotežu. Dakle, budite svesni svojih mana, ali se fokusirajte na vrline!

 

DA! Budite glumica!

Samopouzdanje je privlačno baš kao i lepota. Ako glumite da ste sigurni u sebe, ubedićete druge da ste zaista takvi. Njihov odnos prema vama pomoći će vam da, na kraju, zaista postanete sigurni u sebe. Sjajan način da se to postigne jeste odgovarajuće držanje tela. Dakle, ramena nazad, glavu gore – hodajte uspravno, sigurnim korakom!

 


DA! Osetite svoje telo!

Nakon tuširanja, dok utrljavate mleko, obratite pažnju na svaki deo tela i osetite kožu ispod prstiju. Kad se za dve nedelje ponovo nagi pogledate u ogledalo, stvari neće izgledati tako loše kao što vam se čine. To je zato što ćete znati na kojim delovima tela treba da poradite da biste poboljšali njihov izgled.

 

DA! Oslobodite se stare odeće!

Eksperti kažu da treba obnavljati izgled svakih šest meseci, i to od frizure i mejkapa do odeće. Eksperimentišite garderobom, bez obzira na to da li se radi o potpunoj promeni ili samo dodavanju ponekog detalja. Na taj način najbolje ćete izraziti svoju ličnost.

 

NE! Nemojte da mislite da samo vi imate “debele” dane!

Apsolutno sve žene, što znači i slavne lepotice, pate od određenog oblika telesne dismorfije. Zamolite tri bliske osobe – možda sestru, prijateljicu i partnera – da vam kažu koji su vaši najlepši fizički atributi. Neki od odgovora će možda biti očekivani, ali su velike šanse da će vas neki iznenaditi, jer žene često ne primećuju upravo ono šta je najlepše na njima.

 

NE! Nemojte da mislite da je plastična hirurgija jedino rešenje!

Uvek je bolje da bacite pantalone koje vas vizuelno šire, nego da se, na primer, podvrgnete liposukciji.

 

NE! Nemojte da zaboravite da pohvalite njegov izgled!

Verovali ili ne, muškarci takođe imaju komplekse (ili su bar nezadovoljni) zbog svog fizičkog izgleda. On će sigurno nositi široke majice ili džempere, ako ima “naglašene” grudi, i odbijaće da obuče šorts, ako nije zadovoljan izgledom svojih nogu. Zato, ako ste spremni da otvoreno govorite o svom izgledu, i on će biti slobodniji da čini to isto.

 

NE! Nemojte da se krijete ispod široke odeće!

Odećom treba da naglasite ono što je najlepše na vama, a ne da to skrivate ispod velikog džempera. Istaknite svoju senzualnost i obline i nosite, na primer, haljine sa kaišem koji naglašava struk.

 

NE! Nemojte da prestanete da se smejete!

Znajte da je utisak koji ostavljamo na druge retko onoliko loš koliko mislimo da jeste. Neka to bude samo jedan od razloga da ne skidate osmeh s lica!

Tekst: Nataša Ćovin

 

 

Tagovi: