Čupanje obrva: Nemojte praviti ove amaterske greške!

by | 5 oktobra, 2017

Lice najlepše izgleda kada je uredno i negovano. Urednosti lica doprinose i uredne obrve. Iako većina nas ima potrebu da nešto malo koriguje, ostrani nekoliko dlačica koje su “višak”, budite pažljivi u rukovanju pincetom.

Foto: Thinkstock

1. Nepravilan luk
Mnoge dame greše gde prelamaju obrvu. Da biste pogodili optimalno mesto, poslužite se ovim trikom: zamislite liniju koja kreće od korena nosa i prolazi kroz zenicu i dalje ka obrvi. Gde bi ta linija presekla obrvu, tu obrva bi trebalo da se prelama (pogledajte skicu).

2. Prekratke obrve
Obrva bi trebalo da počinje na mestu gde zamišljena linija povučena pravo od korena nosa na gore preseca obrvu (pogledajte skicu).

3. Čupate od kraja prema unutrašnjosti
Mnoge žene započinju proces čupanja obrva na kraju luka, pa čupaju prema početku uz koren nosa. Kozmetičari savetuju da krenete od sredine, gde obično ima najviše dlačica.
Od sredine krećite prema kraju luka, a na kraju se posvetite samom početku obrve. Ova će taktika osigurati da napravite manje grešaka, odnosno da počupate obrve na prirodniji način.

Pročitajte i … Isprobajte ovaj uradi-sama recept za lepše obrve

Kliknite na sledeću stranicu…

4. Koristite ogledalo koje uveličava
Ako ne vidite dlačice u običnom ogledalu, neće ih videti ni vaše prijateljice. Korištenje ogledala koje uveličava možda će vam olakšati potragu za onim sitnim dlačicama, ali će povećati i celo područje obrva te vas zbuniti koliko zapravo dlačica bi trebalo iščupati.
Obrve radije čupajte na prirodnom izvoru svetlosti – npr. prozoru ili balkonu uz pomoć običnog ogledala.

5. Čupate više od jedne dlake odjednom
Čupanje obrva nije aktivnost koju bi trebalo da radite u žurbi. Ako vreme želite nadoknaditi povlačenjem više od jedne dlačice pincetom, verovatno ćete iščupati neku dlaku koju niste želeli i tako napraviti ‘rupicu’ u savršenom luku.

6. Čupate obrve jednom nedeljno
Ako zaboravljate na čupanje obrva, velike su šanse da se suočavate sa „šumom” izraslih dlaka i da teško održavate savršeni luk koji vam je preporučila kozmetičarka.

7. Ne koristite nikakve proizvode za obrve
Lepota obrva zavisi od nege. Ako „iscrtavate“ obrve olovkom samo kada preterate sa čupanjem da bi sakrili „rupu“, pravite grešku prilikom ulepšavanja. Olovkom za obrve gradi se njena struktura, puder se nanosi zbog boje, a gel da učvrsti dlačice i osigura savršen luk.

Pripazite i da boja proizvoda odgovara boji vaše kose – samo crnke podnose crnu olovku na obrvama. Ako ste brineta s različitim bojama pramenova, koristite njenu najsvetliju nijansu za uređivanje lukova.

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Foto: Thinkstock

A.G.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.