Dr JASMINA LALOŠEVIĆ o tome kako da ublažimo znake starenja, a sačuvamo individualnost

by | 7 januara, 2023
dr jasmina lalošević

Život mora biti lep i mi smo uvek tu za Vas – slogan je koji ističu dr Jasmina Lalošević i njen tim, koji vas sa osmehom očekuje u Beogradu, u Kneginje Zorke 84, u oazi zdravlja i lepote. Potražite ih i na  www.drlalosevic.com kao i na Instagram profilu drlalosevic_clinic.

Razgovarala: Lidija Ćulibrk

  • Kako ste nakon studija medicine odlučili da izabrete estetiku kao svoju specijalnost?

Dr Jasmina Lalošević: Između studija medicine i arhitekture, odabrala sam medicinu, a ljubav prema lepom i skladu, kao i traganje za lepotom i proporcijom odveli su me na polje estetike u medicini. Uživam u lepom, lepo čoveka oplemenjuje i razvija u njemu pozitivne vibracije, zato sam se trudila da moj radni prostor nadahnjuje i mene i moje pacijente. Radujem se svakoj novoj slici, svakom umetničkom delu i izložbi koju organizujemo pod našim krovom. Lepota je u nama, ali i oko nas, kada umemo da je prepoznamo.

  • Šta je tokom svih ovih godina bio vaš najjači motiv da napredujete?

Uvek sam volela da učim i otkrivam novo. Logika u svemu uvukla me je iz polja estetike u kompletan antiejdžing. Ordinacija Dr Lalošević neguje holistički pristup zdravlju i lepoti. Osim vrhunskih tretmana za negu i podmlađivanje lica, pomoću najsavremenijih laserskih aparata rade se i tretmani za mršavljenje, anticelulit i tretmani za zatezanje kože tela. Takođe, primenjuju se i najefikasnije metode detoksa organizma, od kiseonične kapsule, hidrokolon terapije do intravenskog detoksa, ozonoterapije i imunointravenskih infuzija za jačanje imuniteta. Kvantna medicina i balansiranje organizma sastavni su deo.

Iskusan tim fizioterapeuta primenjuje najsavremeniju fizikalnu terapiju za regeneraciju i jačanje tela. Klijentima su na raspolaganju i individualni treninzi sa terapeutima na Miha body tech aparatima za elektostimulaciju mišića, program vežbi na Stott pilates reformerima, kao i EmSculpt metoda oblikovanja tela. Urostim je biofidbek terapija za jačanje mišića poda male karlice, neophodna za zdravlje i seksualni život žene koja je rađala, kao i za prevenciju i terapiju urinarne inkontinencije.

  • Koja je bila najveća teškoća koju ste morali da savladate u svojoj karijeri?

Kada sam 1994. godine završila medicinski fakultet i provela neko vreme u Brazilu, poželela sam da se bavim estetskom medicinom i antiejdžingom, sa željom da otvorim medicinski spa centar. Uporedo sa specijalizacijom na VMA iz fizikalne medicine, u Parizu sam specijalizirala antiejdžing. U to vreme se na estetsku medicinu i antiejdžing nije gledalo kao na pravu medicinu, ukoliko estetske procedure nisu hirurške, i bilo je teško izboriti se za priznanje. Danas je situacija drugačija, drago mi je da osim specijalističke ordinacije Regenerativna medicina Dr Lalošević, imamo registrovan i estetski centar Aestheticmed Lalošević, kao i Aestheticmed d.o.o., firmu koja je zastupnik francuske Laboratoire Revitacare i nosilac dozvole u Agenciji za lekove (ALIMS), kako bi se zadovoljile potrebe za registrovanim i proverenim materijalima, a to su pre svega zlatni regenerativni fileri (hijaluron i aminokiseline), Revitafill i mezoterapijski kokteli za podmlađivanje, stimulaciju rasta kose i redukciju celulita.

 

Kada sam 1999. godine ubrizgala prvi hijaluronski filer, bila sam među prvima u svetu i prva u našoj zemlji. U isto vreme pojavila se i kultna serija Seks i grad. To je bila velika revolucija u poimanju ženskog izgleda, lepote, seksualnosti, slobode i starenja. Drago mi je da sam doprinela da se žena oseća slobodno i u odabiru svoga izgleda

 

  • Koja je najvažnija lekcija koju ste naučili u svom radu?

Upornost, rad, predanost, rad na sebi i usavršavanje donose rezultate, ali je najvažnije da radite ono što volite onda vam je život ispunjen zadovoljstvom, a sve što posao donosi predstavlja novi izazov. Čini mi se da sam u tome uspela, jer vidim da me deca u tome prate, oboje završavaju medicinu.

LEKCIJE ZA L&Z ČITATELJKE

  • U čemu greše naše žene kad je nega u pitanju?

Dr Jasmina Lalošević: Često se poimanje nege brka sa estetskim zahvatima, koji menjaju lični izgled. Sa negom se počinje na vreme i ona podrazumeva metode koje održavaju vitalnost, sjaj i tonus kože. Na primer, ja u praksi koristim Clear & Brilliant laser i Hydrafacial tretman, koji se rade jednom mesečno. Ovi tretmani nisu agresivni i daju savršeno čistu kožu, smanjuju pore, donose blistav i ujednačen ten, dobar tonus i gipkost, stimulišući stvaranje kolagena i elastina u koži. Gotovo da nema u svetu, a posebno u Americi, poznate klinike koja u svom portfoliju nema upravo Hydrafacial i Clear & Brilliant laser. Naš centar je jedini u regiji gde se mogu raditi tretmani nege i kupiti kozmetika čuvenog dr Nassifa sa Beverli Hilsa. Naravno, tu su i mezoterapija sa originalnim francuskim Revitacare koktelima, busteri sa aminokiselinama, PRP, laseri za fotorejuvenaciju, ali i lasersku epilaciju najnovije generacije. To je sve nega.

  • Šta je estetski minimun danas kada je antiejdžing u pitanju?

Da se odlože, ublaže ili otklone znaci starenja, a da se sačuva individualnost. Umetnost je naći pravu meru u svemu, a pravilan odabir metode i tehnike rada, kao i procena lekara ključni su da bi se postigao željeni cilj. Hijaluronskim filerima popuniti bore i dodati volumen ukoliko je potrebno, botoksom korigovati lošu mimiku i sprečiti produbljivanje bora, nitima podići delove lica koji padaju. Mezoterapija i PRP (stimulacija faktorima rasta iz krvne plazme) tretmani su koji podmlađuju, kao i tretman Morpheus 8 frakcionisanim radiotalasima koji učvršćuje i zateže kožu, posebno donjeg dela lica. Tu su još i kolagen stimulatori i još mnogo toga. Naravno, ne treba zaboraviti i telo. Venus Bliss je najnoviji diodni laser za otklanjanje masnih naslaga, a tu su još Venus Freez i Venus Legacy, za zatezanje kože i eliminaciju celulita.

  • Danas se estetske intervencije mogu obaviti na različitim mestima, kako da ne pogrešimo?

Kao i u svim drugim stvarima u životu, važno je napraviti pravi izbor i imati poverenje. Čestim menjanjem ordinacije, gubi se uvid u to šta je rađeno i šta koži prija. Kada poznajemo vašu kožu, imamo kontinuitet i plan, onda znamo i cilj.

  • Kako da pomirimo podmlađivanje, s jedne strane, i prihvatanje svojih godina i izgleda, s druge?

Jednostavno. Život je kao film u kome mi biramo i igramo glavnu ulogu. Na nama je da napravimo izbor.

 

Privatna arhiva

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.