Dve najveće greške koje prave žene prilikom nege masne kože

by | 17 juna, 2017

Suva, masna i normalna koža zahtevaju drugačiju negu, ali žene sa masnom kožom najčešće greše u tretiranju svoje. One se uglavnom trude da uklone bilo kakav trag sebuma i trude se da što više isuše kožu.  

Foto: Lickerish/Cover Images

Međutim, stručnjaci tvrde da je ovakav pristup pogrešan i da može da vam naškodi, koliko i pomogne. Naime, možda ćete je učiniti manje masnom, ali je propratni efekat i dubinska dehidratacija.

Ovo su najveće greške dama tokom nege masne  kože:

1. Ne koriste hidrantne kreme i preteruju u upotrebi proizvoda koji iskušuju lice 

Neke dame će posegnuti da matirajućim proizvodima, dok će neke zaboraviti na upotrebu hidrantne, hranljive kreme. No, ovo vas može dovesti do potpuno dehidrirane kože i do podsticanja proizvodnje sebuma.

Savetuje se da preparate koji kontrolišu lučenje sebuma koristite danju ili ujutru tik pre nanošenje šminke, a da vaša noćna krema bude bogata i veoma kvalitetna.

Kliknite na sledeću stranicu…

 

 

2. Izbegavanje ulja kada je u pitanju čišćenje i njega lica

Ukoliko koristite agresivna i jaka sredstva za skidanje šminke, morate biti svesni činjenice da će ona doprineti tome da prirodna ulja vaše kože nestaju. Koža će reagovati tako što će proizvoditi još više sebuma, kako bi se zaštitila. Zato će sredstva za čišćenje lica na bazi ulja rešiti problem – ona će držati sebum pod kontrolom, a kožu balansiranom i čistom.

Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.