Kako podmladiti kožu vrata: Trikovi koji zaista deluju

by | 9 septembra, 2022
Kako podmladiti kožu vrata

Otkrivamo vam kako podmladiti kožu vrata, uz pomoć jednostavnih, a efikasnih trikova.

Čuda moderne kozmetologije omogućavaju ženi da izgleda mnogo mlađe, ali ipak i dalje postoje „indikatori“ stvarne starosti. Jedna od njih je koža vrata, kojoj se neopravdano malo obraća pažnja. Vreme je da to promenimo!

Kako podmladiti kožu vrata

Zbog anatomskih i fizioloških karakteristika, koža vrata i dekoltea počinje da trpi promene, usled godina, mnogo brže nego, na primer, koža lica.

• koža vrata ima mnogo manje lojnih žlezda i veoma je tanka;

• koža vrata ima blago razgranatu površinsku mrežu kolaterala (odnosno područje vrata se lako dehidrira);

Pored faktora svojstvenih prirodi, na starenje kože vrata utiču:

• nefiziološki položaj kičme, upotreba gedžeta;

• fotostarenje.

Podmlađivanje kože zahteva sveobuhvatan pristup u više faza: fizička aktivnost koji podržavaju pravilno držanje (ali ne i lifting lica, koji može povećati hipertoničnost platizme) i profesionalne procedure i tretmani za podmlađivanje vrata :

• ultrazvučni lifting uređaji se koriste za zbijanje i smanjenje kože;

• ako je koža veoma tanka, onda se koristi RF-lifting mikroiglom;

• botulinum terapija. BTA injekcije će opustiti mišiće vrata koji su u hipertonusu, u jednoj proceduri moguće je značajno zategnuti vilice i kožu vrata;

• threadlifting je uvođenje mezo niti koje stimulišu stvaranje kolagena. Formira se „okvir“ koji podržava našu kožu;

• injekcije polimlečne kiseline i kalcijum hidroksiapatita. Reč je o lekovima koji stimulišu kolagen sa dugotrajnim dejstvom, svojevrsna alternativa za podizanje niti i konturisanje filerima na bazi hijaluronske kiseline;

• konturna plastika. Uz pomoć mekih filera možete popuniti „Venerine prstenove“

Zašto je koža vrata, dekoltea i ruku podložnija bržem starenju?

Kako podmladiti kožu vrata- trikovi i saveti

Vrat je najnežniji deo kože, koji ima veoma nizak nivo mišićnog tonusa i minimalno prisustvo potkožne masti. Sa takvim karakteristikama, briga o koži vrata postaje strateški važan zadatak. Postoji skup pravila koja se moraju primeniti bez obzira na tip kože, godine i društvenu pripadnost žene.

Pravila nege kože vrata

Neophodno je početi da se brinete o koži vrata ne kada je već izgubila elastičnost, kada je prekrivena borama ili stekla „duplu bradu“, već mnogo ranije- od 25. godine života. Na kraju krajeva, mnogo je lakše sprečiti pojavu i razvoj kozmetičkih nedostataka nego da ih se kasnije otarasimo.

Ne spavajte na visokom jastuku, jer ovaj položaj primorava vrat da se deformiše, postepeno se formiraju prilično duboki horizontalni nabori – „godišnji prstenovi“, koje je kasnije veoma teško izgladiti.

Dok se tuširate, jakim mlazom masirajte vrat i dekolte. Da biste poboljšali efekat, možete napraviti kontrastni tuš, tj. naizmenično toplu vodu sa hladnom vodom. Postupak će značajno povećati ton i aktivirati protok krvi, kao rezultat toga, koža će se primetno zategnuti, zagladiti i dobiti ujednačenu boju.

Ne koristite istu kremu za vrat kao i za lice. Naročito ako je krema namenjena masnoj koži – to će učiniti kožu vrata još suvljom. Industrija lepote danas nudi zaista ogroman broj krema, čiji je sastav odabran posebno za zonu vrata i dekoltea, pa ih ne treba zanemariti.
Korisno je kombinovati masku za vrat i dekolte sa maskom za lice. Za lice, sastav može biti drugačiji, ali ako je koža svih ovih delova istog tipa (na primer, suva), onda se može koristiti jedna kompozicija maske.

Kako podmladiti kožu vrata- masaža

Redovna masaža (samo-masaža), koja traje vrlo malo vremena, neće dozvoliti da vrat ostari,  izgubi tonus, nabora se i opusti. Samo izaberite 10 minuta dnevno i vežbajte se da radite sledeće pokrete barem svaki drugi dan.

Zagrejte dlanove trljanjem ili tapšanjem, a zatim nežno, bez pritiska, počnite da milujete vrat po celoj njegovoj površini na način koji vam se čini najzgodnijim i najprijatnijim.Prstima lupkajte po koži vrata, počevši od zadnjeg dela vrata (ispod malog mozga) i krećući se prema bradi. Kada se približavate bradi, podignite glavu i vrhovima prstiju „hodajte“ duž celog prednjeg dela vrata. Zatim spustite glavu, vratite se u početni položaj i ponovite vežbu.

Nagnite glavu (neka vam brada padne na grudi), pronađite 7. pršljen prstima i masirajte ga kružnim pokretima. Zatim pređite prstima do ramena, praveći pokrete trljanja.

Ako je nezgodno raditi ovu vežbu sa obe ruke, uradite to naizmenično -levom, pa desnom (radite na desnoj strani sa levom, a na levoj strani sa desnom rukom).

Uzmite led iz zamrzivača (pripremite ga unapred) i njime masirajte prednji deo vrata, prvo kružnim pokretima, a zatim odozdo prema gore. Posle ove procedure, obavezno trljajte vrat frotirnim peškirom dok ne osetite toplotu.

Lepota i zdravljeProstock-Studio/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.