Kako ukloniti vosak nakon depilacije kod kuće?

by | 13 februara, 2023
Kako ukloniti vosak nakon depilacije

Uklanjanje dlaka u kućnoj varijanti nije najlakša stvar i krije mnoge probleme. Jedan od njih svakako je kako  ukloniti vosak nakon depilacije kod kuće.

Depilacija voskom je jedan od najsigurnijih načina za uklanjanje neželjenih dlačica sa tela. Ova vrsta depilacije žene sve češće sprovode kod kuće, a ne u salonu. Ovo značajno štedi budžet.

Glavni nedostaci depilacije voskom su sledeći:

  • nakon procedure, mali deo voska često ostaje na koži i donosi mnogo neprijatnosti;
  • teško je, pa čak i gotovo nemoguće oprati vosak običnom vodom. Osim toga, mnogo boli;
  • ako se deo voska ostavi na koži duže vreme, onda će ona prestati da diše, a to će dovesti do iritacije i osipa na telu;
  • ostaci voska se lepe za odeću i donose neugodnost.

Zato morate znati kako pravilno ukloniti vosak, i što je najvažnije, brzo i bez bolova. Ovo će učiniti da izgledate privlačno i oslobodite nepotrebne nelagodnosti.

Kako ukloniti vosak nakon depilacije

Po pravilu, salvete su uključene u komplet za depilaciju vosko jer pomažu da se otarasimo ostataka materijala. Svaka maramica je u potpunosti impregnirana posebnim uljem koje lako uklanja ostatke voska sa vaše kože. Pored toga, pomažu u vlaženju kože i umiruju je nakon postupka depilacije.

Ako takve salvete nisu obezbeđene ili ih nemate dovoljno, onda možete koristiti druge metode da se rešite viška voska na koži:

  1. Koristi se obično biljno, maslinovo ili bebi ulje. Običan zavoj mora biti dobro zasićen uljem, a zatim jednostavno naneti na mesta gde je vosak dobro fiksiran. U roku od jednog minuta možete bezbedno ukloniti ostatke materijala sa kože;
  2. Na kožu se nanosi masna krema ili se njome impregnira pamučna podloga. Takođe će pomoći da se sa lakoćom uklone ostaci voska;
  3. U prodavnicama postoje posebni proizvodi za uklanjanje voska. Možete koristiti losione ili sprejeve.
  4. Uklanjanje ostataka voska sa kože nije teško. Glavna stvar je znati nekoliko jednostavnih  trikova.

I posle najkvalitetnijeg voska ostaju sitni tragovi. Moraju se odmah ukloniti uz pomoć specijalnih ili narodnih lekova. U suprotnom, na koži se može pojaviti iritacija ili osip. A to će doneti mnogo neprijatnosti, posebno u toploj sezoni, kada se više pažnje posvećuje depilaciji.

Za depilaciju možete koristiti pene i gelove. Ako među komponentama postoje omekšivači, antiinflamatorni i ublažavajući iritaciju, onda se takav alat može koristiti na bilo kom delu tela, uključujući tako osetljiva područja kao što su pazusi i bikini zona.

z dugotrajnu redovnu upotrebu proizvoda kao što je hidratantna pena koja usporava rast dlaka, efekat će biti primetan čak i nakon brijanja ili nanošenja kreme za depilaciju.

 

Lepota i zdravljeElenaNichizhenova/iStock/Getty Images Plus via Getty Images