Kreme za lice, fluidi ili serumi – šta vama odgovara? Poslušajte savete beauty trenera Milice Jevtić

by | 1 marta, 2020
nega kože

Kreme, dnevne, noćne, za mladu ili stariju kožu, serumi, fluidi, sve biste to stavile na lice, svime biste se mackale. A šta vam je od svega toga zaista potrebno i šta odgovara vašem tipu kože?

Leto je tu pred nama i ubrzo će naša lica biti izložena nepovoljnom delovanju sunca. Šta je najbolje koristiti u toplim danima, da li se kreme stavljaju pre fluida ili obrnuto, kada se koriste serumi i kako se sve to kombinuje objašnjava Milica Jevtić -mademoisellerouge, naša glumica i uspešni beauty trener.

Iako imaju isti zadatak za našu kožu kreme i fluidi su različite teksture.

Kreme i fluidi su preparati za negu kože, sa istim zadacima, ali različite teksture. Upravo zbog toga što fluidi imaju lakšu teksturu, više prijaju masnoj koži, ali i svim tipovima kože tokom leta, jer zbog lagane teksture imamo utisak da lice lakše diše – kaže Milica Jevtić.

krema za lice lepota
Žene koje imaju masnu kožu često izbegavaju da koriste kreme, zato su fluidi za njih idealno rešenje.

Žene koje imaju masnu kožu često izbegavaju kreme, jer imaju utisak da će im dodatno izmastiti lice. Za njih su fluidi savršeni, jer pružaju tu laganu, a neophodnu hidrataciju. O čemu god da se priča, treba podsetiti da su hidratacija i zaštita sunca osnova antiagea, a onda ide sve ostalo. Što ranije počnemo, kasnije ćemo morati da posegnemo za jačim kremama – priča naša glumica uz objašnjenje da postoje razlike i među fluidima. Oni mogu biti dnevni i noćni, baš kao i kreme.kreme serumi

Fluidi, baš kao i kreme, mogu da budu dnevni i noćni. Uvek treba imati u vidu da preparate  za noć ne treba koristiti tokom dana, jer mogu da sadrže sastojke, poput retinola, koji ne prave dobru kombinaciju sa suncem. Iako im je struktura lakša, fluidi su vrlo efikasni, a postoje čak i oni koji su namenjeni rešavanju problema, kao što su npr. akne – istakla je mademoisellerouge, beauty trener.

Neke kozmetičke kuće fluidima nazivaju i razne bustere i slične proizvode čija je tekstura lagana,  ali oni su nešto sasvim drugo. U osnovi, fluidi se od krema ne razlikuju sastojcima, već po teksturi.

 Med i orasi nisu samo afrodizijak

Pored krema i fluida na tržištu se mogu naći i serumi koji se ne koriste tokom cele godine, već po potrebi.

Serumi su najintenzivniji i najskuplji, a ne moraju da se koriste tokom cele godine, već po potrebi. Najčešće su prethodnica fluidima, hidratantnim i/ili hranljivim kremama. Zahvaljujući manjim molekulima, prodiru u dublje slojeve kože, obezbeđujući efikasniju negu, zbog čega su idealni za tretiranje specifičnih potreba lica – objasnila je Milica, koja nije za striktan izbor između kreme i fluida, već za njihovo kombinovanje.

serum devojka lepota lice

Serumi bogati hijaluronskom kiselinom, ceramidima i vitaminima, mogu dubinski hidrirati kožu, nahraniti je i „ojačati“ antioksidantima, ali će se tek krema vezati za površinski sloj kože i na taj način zadržati njenu vlažnost. Zato se kaže da se serumom tretira problem, a kremom  ili fluidom jača njena prirodna zaštitna funkcija – zaključila je Milica Jevtić -mademoisellerouge, naša glumica i  beauty trener.

Foto: Guliver/Getty

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.