Najčešće make-up greške

by | 10 maja, 2012

Naneli ste previše rumenila? Razmazala vam se maskara po kapku? Želite da ublažite boju senke? Ništa lakše! Donosimo vam nekoliko saveta uz pomoću kojih ćete biti spremni za svaku make-up krizu.

Naneli ste previše podloge. Navlažite čist sunđerčić za nanošenje šminke običnom vodom i istisnite je. Lagano natapkajte lice pokretima prema dole – tako ćete ukloniti višak pudera. Bitno je da obratite pažnju na područje oko očiju jer će se upravo ovde videti svaki sloj koji ste nepotrebno dodali.

Previše rumenila. Ponekad je vrlo lako preterati s količinom rumenila jer zavisi od kvaliteta četkice kojom ga nanosimo, kao i od svetla koje najčešće nije prilagođeno šminkanju. Očistite četku kojom nanosite rumenilo, pokupite malo pudera u prahu i nanesite ga na obraz gde je potrebno. Ako ovim putem pak skinete previše boje rumenila, nanesite sasvim malu količinu vrlo nežnim potezima – jedva dotaknite kožu lica.

Prenaglašene obrve. Šminka neće delovati kompletno ako nemate uredne obrve koje će vašem licu dati oblik. Ako preterate s olovkom za obrve, uzmite štapić za čišćenje ušiju i lagano njime prođite u smeru suprotnom od rasta dlačica. Boju ćete ublažiti u tren oka!

Pretamna senka. Ponekad će ista senka izgledati drugačije na nama što zavisi od nekoliko faktora kao što su godišnje doba, prehlada, alergije, pa čak i godine. Ukoliko mislite da je vaša senka pretamna, koristite aplikator kako biste ublažili jačinu njene boje.

Razmazana maskara po kapku. Iako je za ovu grešku bitniji kvalitet maskare nego nespretna ruka, razmazana maskara je jedna od najčešćih make-up grešaka. Umesto nanošenja mleka za čišćenje i brisanja celog kapka, mleko nanesite na vrh štapića za čišćenje ušiju i njime očistite maskaru.Najnovije na portalu Marie Claire

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.