Naučnici otkrili šta je zajedničko svim mladolikim ženama!

by | 15 juna, 2017

Harvardski naučnici su napravili za kozmetičku kuću Olay veliko istraživanje kako bi saznali kako tačno koža žena stari, a njihovo istraživanje je obuhvatilo žene različite dobi. U istraživanju se pokazalo da oko 10 posto žena znatno sporije stari od ostalih, a naučnici  su povezali šta je zajedničko tim ženama.

Foto: Lickerish/Cover Images

Zanimljivo, nije se pokazalo da ih geni čine mladolikim, već zapravo aktivnost gena koja zavisi od godina osobe, godišnjeg doba i bioritma. S godinama, aktivnost gena se smanjuje, što smanjuje proizvodnju kolagena, odnosno ubrzava starenje kože. No, kako se pokazalo, na ovaj proces se može uticati, i to životnim navikama i navikama u nezi kože. Pogledajte koja tri faktora mogu utecati na aktivnost gena, a koja su zajednička svim ženama iz onih sretnih 10 posto.

1. UPOTREBA KREMA SA ZAŠTITNIM FAKTOROM


Oko 78 posto žena koje je istraživanje svrstalo u grupu koja sporije stari redovno koristi kreme sa SPF faktorom. Takođe, 35 posto žena koje su izbegavale sunčanje su sporije starile.

Kliknite na sledeću stranicu…

2. VAŽNOST HIDRATACIJE

Foto: Promo

Žene koje su rekle da nemaju suvu kožu pokazivale su manje znakova starenja kože. I iako je ovde ulogu odigrao njihov tip kože kao i okolina u kojoj žive, pokazalo se da je važnije to što su ne samo koristile hidratantna sredstva, već i to da su pile dovoljno tečnosti. Dakle, jedna od najvećih tajni mladolikosti je u hidratantnoj kremi i u tome da pijete puno vode tokom dana.

Pročitajte i…Idealna podloga: CC i BB kreme sa zaštitnim faktorom

3. POZITIVAN STAV PREMA SEBI

Treći faktor koji su naučnici uočili je pozitivan stav prema sebi koje mladolike žene neguju. U ovom istraživanju je zabeležen kod 30 posto ispitanica čija je koža sporije starila – zato više nemojte biti strogi prema sebi i naučite da volite sebe- sad imate jedan razlog više za to!

Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.