Nega kože zimi – Posvetite joj posebnu pažnju

by | 19 februara, 2020
Nega kože zimi

Nega kože zimi zahteva posebnu pažnju.

Zdrava koža i baršunast ten san su svih. Međutim, mali broj dama se može pohvaliti ovakvim izgledom u svakom trenutku. Bez obzira što izbegavamo make-up greške i koristimo najbolje preprate za negu svako od nas se makar jednom u životu susreo sa problemom na koži.

Drage dame, imajte u vidu da celokupni život – počev od toga šta jedemo, koliko vežbamo i spavamo, pa do podatka da li smo pušači, možemo pročitati upravo na koži. Ne čudi što joj je potrebna pažnja. Naročito u hladnim danima kada je dodatno izložena negativnom uticaju spoljašnje sredine.

Šta podrazumeva nega kože zimi otkrijte u nastavku teksta.

Nega kože zimi vam poručuje da obratite pažnju na vlažnost

Svi znamo da lepota dolazi iznutra. Zato, nega kože zimi u prvi plan stavlja dovoljne vlage. Naime, tokom ovog godišnjeg doba u zagrejanim prostorima vazduh je suv, a napolju, usled vetra, oštar. Kako je temperaturna razlika velika koža brže gubi vodu. Samim tim postaje suva i gruba na dodir.

Nega kože zimi

Da biste izbegli dehidrataciju nemojte da zaboravite na količinu vode koja je obavezna u toku. Možda, u hladnim mesecima ne osećate toliku žeđ kao leti, ali je organizmu potrebna za normalno funkcionisanje. Stručnjaci savetuju da dodate čašu ili dve više od potrebne dnevne količine.

Nega kože zimi – Neophodna je zaštita

Ništa ne prija tokom hladnih dana kao topla kupka. Nažalost, izležavanje u kadi može da naruši ravnotežu vaše kože, ma koliko delovalo opuštajuće. Razlog za to leži u činjenici da se cirkulacija naglo ubrzava, pa postoji opasnost od pojave crvenila i iritacije.

Istovremeno, dug boravak u toploj vodi dovodi do skidanja prirodnog sebuma. Odnosno, smanjuje zaštitu kože, te ona postaje osetljivija. Zbog toga je preporučljivo da vaša nega kože zimi obuhvati tuširanje mlakom vodom ili, pak, naizmenično toplom i hladnom kako biste podstakli mikrocirkulaciju.

Hidriranje je osnova nege kože zimi

Baš kao što sunčevi zraci leti dovode do pojave prvih bora, tako su i naleti vetra zimi zaslužni za gubitak mladolikog izgleda.

Nega kože zimi

S obzirom da lice ne može da zaštitimo odećom, nega kože zimi mora ovom delu tela da obezbedi dodatnu hidrataciju. Pri izboru kreme vodite računa da ona odgovara vašem tipu kože, kao i godinama i životnim navikama. Takođe, poželjno je da bude na bazi hijaluronske kiseline, vitamina C i E, ulja i prirodnih vlažećih faktora, kao što su urea, glicerol i alfa hidroksi kiselina. Na taj način obezbeđeno je bolje vezivanje vode u koži i sprečan nepotrebni gubitak.

Čišćenje kože zimi

Nedeljna nega kože zimi obuhvata i piling. Iako on pomaže da se otkloni mrtvi sloj ćelija sa kože, u hladnim mesecima treba primenjivati nežniji tretman. Umesto grubog koji može da izazove oštećenja kože izaberite piling sa sitnijim česticama koje ne dovode do grebanja.

Nemojte da dozvolite da vaša koža pati, podarite joj najbolju negu u zimskim mesecima koju donose novi beauty proizvodi.Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.