Hemijski piling lica: Kako da znate je li vam potreban

Hemijski piling lica je dubinski tretman koji zaglađuje površinu kože. Pomaže da se uklone hiperpigmentacije i ožiljci od akni

by | 15 marta, 2023
Hemijski piling lica: Kako da znate je li vam potreban

Hemijski piling lica jedna je od ključnih stavki za zdravu i lepu kožu. Međutim, dok jedni preteruju u tome, mnogi ga uopšte ne primenjuju. Kako da znate kada je pravo vreme za ovaj tretman?

Hemijski piling lica: Šta je to?

Hemijski piling lica je dubinski tretman koji zaglađuje površinu kože. Za razliku od mehaničkog pilinka koji uklanja mrtve ćelije sa površine kože, hemijski piling prodire dublje  i može se primenjivati i za tretman specifičnih kožnih problema. U većini slučajeva, kiseli rastvor se nanese na lice i ostavi da odstoji nekoliko minuta. U roku od nekoliko dana, gornji sloj kože će se oljuštiti (otuda i naziv), otkrivajući svetliju, glatku, podmlađenu kožu ispod. Hemijski piling za lice nudi efikasna rešenja za osobe koje imaju ožiljke od akni ili hiperpigmentacije.

Kada je vreme za piling

Evo nekoliko znakova koji ukazuju na to da vam je potreban ovaj tretman:

Primetili ste tamne mrlje ili promenu boje kože

Često se ovaj problem javlja kod osetljivih osoba nakon sunčanja. Hemijski piling može pomoći u uklanjanju ili poboljšanju postojeće pigmentacije, čime se ujednačava celokupan ton kože.

Koža vam je suva i gruba

Da li vam je ten bleđi nego inače, bez obzira na to koliko hidratantnih seruma da nanosite?  Otklanjanje nakupljanja mrtvih ćelija kože može pomoći da se stanje poboljša. Serumi neće dati željene rezultate ako vam je koža zapušena mrtvim ćelijama, masnoćama i prljavštinom. . Hemijski piling će sve to efikasno ukloniti i pritom ima i podmlađujući efekat.

Koža vam je masna i muče vas akne

Ako spadate u ovu grupu, možete imati mnogo koristi od hemijskog pilinga. Kada su pore zapušene masnoćama, stvara se idealna podloga za razmnožavanje bakterija koje izazivaju akne. Nakon hemijskog pilinga, preparati za masnu kožu i suzbijanje akni, daće mnogo bolje rezultate.

Hemijski pinig lica: Imate ožiljke od akni

Kada akne nestanu, često ostavljaju ožiljke. Kada je u pitanju njihovo uklanje, hemijski piling će dati bolje rezultate od mehaničkog pilinga. To je zato što hemijski piling stimuliše proizvodnju kolagena, koji može pomoći u popunjavanju ožiljaka.

Želite elastičniju kožu

Fine linije i bore počinju da se formiraju kada koža počne da proizvodi manje kolagena, jednog od strukturnih proteina kože. Hemijski piling jedan je od najefikasnijih načina da se koža stimuliše da proizvodi više kolagena. Zauzvrat, ovo pomaže aktivnim sastojcima u proizvodima za negu kože da prodru dublje i poboljšava ukupni ton, čvrstinu i elastičnost kože.

Imate proširene pore

Hemijski piling nije dobar samo za akne i hiperpigmentacije, može biti od pomoći i ako imate proširene pore. S obzirom na to da je ovaj tretman usmeren na stimulisanje proizvodnje kolagena, to će pomoći da se smanje pore.

 

Kyryl Gorlov/GettyImages

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.