Hiroplastična masaža: Kako španska masaža lica pomaže da ostanemo mladoliki?

by | 9 decembra, 2022
hiroplastična masaža, španska masaža lica

Hiroplastična masaža lica je relativno nova tehnika, razvijena u Španiji, zbog čega je često nazivaju i: španska masaža lica. Kome je ona potrebna i kako se primenjuje?

Svaka masaža poboljšava cirkulaciju krvi, protok limfe, obnavlja tkiva lica, vrata, a takođe smanjuje manifestacije fibroze. Spoljašnje promene će vas oduševiti: natečenost nestaje, formira se jasan oblik lica, koža se ujednačava, nabori, plitke bore nestaju. Da li je ovakav efekat uopšte moguće?

Ako tragate za nehirurškim rešenjem koje bi vam pomoglo da povratite oblik i volumen lica, obratite pažnju na hiroplastičnu (špansku) masažu lica.

 

Šta je španska masaža lica?

Pojavu ove tehnike, koja ima za cilj duboko proučavanje mišića lica i poboljšanje njihovog tonusa, dugujemo španskom plastičnom hirurgu po imenu Enrique Castelis Garsia. On je tragao za tehnikama koje će pomoći da se skrati period rehabilitacije pacijenata nakon estetske operacije.

Hiro na latinskom znači „ruka“. Masaža se radi glatko mekim, nežnim pokretima, zbog čega se postiže dobar drenažni, anti-edematozni efekat. Tokom postupka, maser radi ne samo sa prstima, dlanovima, već i sa podlakticama.

 

Protiv čega koristi hiroplastična masaža?

Kiromasaža je aktivnija tehnika od klasične. Istovremeno kombinuje klasične evropske i neke istočnjačke tehnike.

Hiromasaža pomaže u borbi protiv vidljivih nesavršenosti kao što su bore, otok, znaci umora ili nedostatak sna. Pomaže u poboljšanju ishrane, oksigenacije i regeneracije kože.

Istovremeno, hiroplastična masaža ima mnogo prednosti u odnosu na druge metode. Na primer, deluje duboko kao neke druge, agresivnije masaže, ali nema toliko kontraindikacija. Međutim, važno je da se pre masaže konsultujete sa svojim kozmetologom da li postoje neke kontraindikacije. To bi mogle biti neke nedavne estetkse intervencije ili stanja kože.

 

Kome treba španska masaža lica?

Inače, tokom ove tehnike ne obrađuje se samo lice, već i ruke do laktova, vrat, dekolte. Ujedno, ona ima odličan ukupni opuštajući efekat.

Kada je Garsija osmislio tehniku, mnogi su pretpostavili da takva glatka, lagana, meka masaža neće dati veliki efekat. Međutim, ubrzo su svi bili zapanjeni kada su videli rezultat, i to odmah nakon prvog tretmana.

Hiroplastičnu masažu treba izvoditi jednom ili dva puta nedeljno, a za većinu žena neophodno je deset tretmana da bi postigle pun efekat. Očekuje se da će im ona konturisati lice, dati efekat  limfne drenaže, ukloniti toksine i eliminisati nadutost. Indikacije za tok procedura mogu biti suva koža, gubitak elastičnosti, bore, nejasna kontura ovalnog lica.

Hiromasaža se često naziva sigurnom alternativom plastičnoj hirurgiji.

dolgachov/gettyimagesplus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.