Japanske tajne za negu kože: Evo šta treba da radite da biste izgledali mladoliko

by | 12 maja, 2023
Japanske tajne za negu kože

Nije tajna da Japanke izgledaju mladoliko. To dolazi iz njihovog načina života, ali i japanske tajne za negu kože u mnogome doprinose njihovom izgledu. Evo o čemu se radi.

Japanske tajne za negu kože

Japanke su tokom istorije uvek vodile računa o lepoti, a često im se i ceo svet obraćao za savete na tu temu. Međutim, njihove rutine su veoma jednostavne i lako ih može koristiti svako od nas. A čak nisu sve ni povezane sa kontaktom na koži.

Ulje je važan deo ishrane

Tipična japanska dijeta uključuje puno zdravih masti i ulja iz ribe, tofua, hrane na bazi soje, što podržava zdravlje kože, njenu elastičnost i sprečava starenje.

Japanske tajne za negu kože: Zaštitite se od sunca

Japanke se ne izlažu previše suncu i njihova koža im je za zahvalna za to. Uobičajeno je da žene koriste suncobrane tokom letnjih meseci, a neke Japanke čak nose i rukavice da bi sakrile svoje ruke. Ako niste baš za to da se skrz sklonite od sunca, onda pokušajte bar sa kremama za zaštitu od sunca.

Smanjite šminku

Većina žena u Japanu retko nanose tonu šminke na lice. Umesto toga, one se fokusiraju na najbolje karakteristike svog lica naglašavajući samo oči ili usne. Dakle, preskaču slojeve pudera i ostale produkte koje mi koristimo za podlogu. To čini njihovo lice i kožu čistijim. Osim toga, previše šminke može naglasiti ono što želite da sakrijete.

Japanske tajne za negu kože: Tople kupke noću

Ovo je još jedan neobičan trik koji čini njihovu kožu mladolikom. Kupanje noću u toplim kupkama je opuštajuće, ali takođe dubinski čisti pore, uklanja mrtve ćelije kože i čini vašu kožu mešom stimulišući prirodno podmlađivanje i ciklus preokreta.

Koristite pristupačne proizvode

Nije uvek skup proizvod taj koji će vam pomoći. Nekada proizvodi koji su jeftiniji su zapravo bolji. Nekada je pristupačni proizvod uz konzistentnu rutinu nege kože sasvim dovoljno. Ali u svakom slučaju neka to bude proveren proizvod i ne bi bilo na odmet da se konsulutujete za kozmetičarem ili dermatologom pri odabiru.

Dakle, kao što vidite japanska rutina za negu kože je u stvari veoma jednostavna. Nije ih teško ponoviti, stoga što ih ne biste isprobali? Možda ubrzo primetite razliku.

Prostock-Studio/GettyImagesPlus


Najnovije na portalu Marie Claire

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.