Kako smanjiti pore na licu: 4 jednostavna trika za blistav ten

by | 23 januara, 2023
kako smanjiti pore

Velike pore mogu postati primetne sa godinama – ali postoje stvari koje možete učiniti da koža izgleda bolje. Pore možete učiniti manjim u nekoliko jednostavnih trikova

 

Smanjite pore na licu: 4 trika do glatkog tena

Održavajte svoj ten čistim

Zapamtite, čistije pore izgledaju manje, pa će prelazak na hemijski piling, sa lipo hidroksi kiselinom, pomoći da se spreči nakupljanje prljavštine i ulja u porama. Obavezno se umivajte samo mlakom vodom, jer topla voda može otvoriti pore i dugoročno oštetiti kožu. Takođe, obavezno je dvostruko čišćenje lica svakoga dana.

Kako se čisti lice sa velikim porama?

Začepljene pore ili masni ten mogu učiniti da pore izgledaju veće. Čišćenje dva puta dnevno može otpušiti pore, sprečiti začepljenje pora i smanjiti masnoću. Kada čistite lice, poželećete da:

  • Koristite toplu vodu. Vruća voda može iritirati vašu kožu, uzrokujući da pore izgledaju veće.

  • Nežno operite lice. Nemojte jako trljati da ne izazovete iritaciju. Kada je koža upaljena, pore su uočljivije.

  • Pronađite nežno, nekomedogeno sredstvo za čišćenje. Opet, želite da učinite sve što možete da prestanete da iritirate kožu i prestanete da zapušite pore.

Sprečite oštećenja od sunca

Uvek nosite kremu za sunčanje širokog spektra kako biste sprečili razgradnju elastina i kolagena kože, što će povećati veličinu pora. Vaša krema za lice morala bi da sadrži SPF 50 i trebalo bi da je obnavljate nekoliko puta dnevno. Nemojte koristiti masnu, već hidratantnu formulu.

Matirajte površinu lica

Kada prikrivate pore, jako je važno da koristite prajmer za matiranje – samo uz njega lice izgleda glatkije. Takođe, svaki puder, prajmer i podloga koje stavljate na lice moraju da budu nekodmedogeni – to su proizvodi koji ne blokiraju pore i ne dovode do veće proizvodnje ulja.

Neka vam se lice manje masti

Pore izgledaju veće neposredno pre menstruacije jer postoji porast hormona koji povećavaju proizvodnju prirodnih ulja. Zato isprobajte masku od gline koja upija ulje. Možete je koristiti dva puta nedeljno.

fizkes/gettyimagesplus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.