Recite zbogom hiperpigmentacijama uz Thiamidol

by | 30 avgusta, 2023
eucerin, thiamidol, hiperpigmentacija

Zahvaljujući naučnim istraživanjima koja su trajala 10 godina, uz redovnu upotrebu preparata koji sadrže thiamidol nakon 12 nedelja tamne fleke na vašoj koži mogu biti umanjene za čak 75%.

Ujednačen i blistav ten uvek je bio vema važan faktor lepote žene. Zahvaljujući napretku tehnologije i „trikovima“ poput fotošopa i filtera, u savremeno doba taj standard je podignut do nedostižnih visina. Zbog toga mnoge dame koje se suočavaju sa pojavom tamnih fleka to jest hiperpigmentacija na koži, pate od nedostatka samopouzdanja i osećaju nezadovoljno svojim izgledom.

Šta su hiperpigmentacije i zašto nastaju?

Hiperpigmentacije, poznato je, “prate” faze hormonskih promena, trudnoću ili menopauzu, a pojavljuju se i nakon dugogodišnjeg korišćenja kontraceptivnih pilula. Otuda nisu retke i u mlađim godinama. Često su uzrokovane i laserskom terapijom i epilacijom. Ali, najčešći tip hiperpigmentacija su fleke od sunca, koje nastaju zbog prekomernog i nezaštićenog izlaganja UV zracima.
Sunčeva svetlost izaziva proizvodnju melanina koji utiče na to da naša koža potamni i deluje kao prirodna zaštita od sunca. Nezaštićeno izlaganje suncu dovodi do nekotrolisanog rada enzima tirozinaze, a time i do prekomerne proizvodnje melanina. Ovaj „poremećaj“ na koži se vidi kao neujadnačenost boje, to jest hiperpigmentacije, a pojavljuje se u formi tamnih fleka različitih veličina najčešće upravo na onim delovima kože koji su najizloženiji suncu, kao što su lice, šake, dekolte i gornji deo podlaktice.

Mogu li se fleke pobediti?

Hiperpigmentacije su „uporne“, zato je borba protiv njih, prema iskustvu dermatologa, veliki izazov. Ali, to ne znači da se ova „bitka“ ne može dobiti.
Dva osnovna koraka u borbi protiv tamnih fleka na koži su adekvatna nega i visokoefikasna zaštita od sunca preparatima specijalno formulisanim za kožu sklonu hiperpigmentacijama. Specijalna formulacija podrazumeva da preparati sadrže sastojke koji deluju na uzrok pojave fleka to jest da kontrolišu aktivnosti enzima tirozinaze. U potrazi za takvim sastojkom Eucerin® istraživački centar je tokom desetogodišnjeg istraživanja testirao oko 50 000 supstanci.
Kao najefikasniji sastojak, koji klinički i dermatološki dokazano umanjuje tamne mrlje i sprečava njihovo ponovno pojavljivanje, pokazao se thiamidol.

eucerin

Kako thiamidol rešava problem tamnih fleka na koži?

Eucerin® patentirani Thiamidol® je jedinstvena supstanca koja deluje u korenu problema pojave hiperpigmentacija.Thiamidol® kontroliše proizvodnju enzima tirozinaza i time smanjuje proizvodnju melanina na mestu gde tamne fleke nastaju.
Naučnici Eucerin® istraživačkog centra testirali su efikasnost ovog sastojka na enzimima ljudske kože, a ne na enzimima pečuraka, što je bio slučaj kod testiranja sastojaka za mnoge preparate za borbu protiv hiperpigmentacija do tada.
Eucerin® patentirani Thiamidol® osnovni je sastojak Eucerin ® Anti-Pigment linije i Eucerin ® Pigment Control preparata za zaštitu od sunca. Sadrže ga i pojedini preparati Eucerin®DermoPURE linije specijalno formulisani za borbu protiv fleka od akni. Eucerin® patentirani Thiamidol® podvrgnut je i kliničkom testiranju na koži dama koje imaju problem hiperpigmentacija. Rezultat tromesečne studije je da je početno umanjenje tamnih fleka bilo vidljivo već nakon dve nedelje redovne upotrebe Eucerin ® Anti-Pigment Dvofaznog seruma, dok su nakon 12 nedelja fleke bile umanjene za čak 75%.

Koji preparati sadrže Thiamidol i kako se upotrebljavaju?

Eucerin ® Anti-Pigment linija pruža koži svu neophodnu negu i odgovara svim tipovima kože, a sadrži sve preparate neophodne za osnovnu dnevnu i noćnu negu, kao i serum za još brže i vidljivije rezultate i korektor za ciljano nanošenje. Njihova paralelna upotreba unapređuje rezultate. U tom smislu, naprimer, Eucerin ® Anti-Pigment Dnevna krema SPF 30 je dva i po puta efikasnija ukoliko se koristi u kombinaciji sa Eucerin ® Anti-Pigment Dvofaznim serumom Ova dnevna krema inače sadrži SPF 30 i može vam pružiti visoku i pouzdanu zaštitu od UV zračenja, koja je veoma važna u borbi protiv fleka. Ali, kada je UV zračenje visoko, posebno tokom leta, za kožu sklonu hiperpigmentacija preporučena je svakodnevna upotreba Eucerin ® Pigment Control Fluida za zaštitu od sunca SPF 50+.
Preporučena upotreba preparata koji sadrže Eucerin® patentirani Thiamidol® je četiri aplikacije dnevno. To znači, naprimer, da ako koristite dnevnu i noćnu kremu iz Eucerin ® Anti-Pigment linije pored toga možete ujutru i uveče, pre krema koristiti još i Eucerin ® Anti-Pigment Dvofazni serum.
Od ovog septembra Eucerin ® Anti-Pigment liniji će se pridružiti još nekoliko preparata koji, podrazumeva se takođe sadrže Eucerin® patentirani Thiamidol®, a koji će olakšati vašu dnevnu rutinu nege i dodatno poboljšati rezultate borbe protiv fleka.

promo, Eucerin