Kako pravilno ukloniti dlake sa prepona

by | 11 septembra, 2023
Kako pravilno ukloniti dlake sa prepona; devojka s lepo obrijanim preponama

Budući da je koža na preponama veoma osetljiva, uopšte nije svejedno kako ćete ukloniti dlačice sa prepona. Zato vam otkrivamo kako pravilno ukloniti dlake sa prepona.

Lasersko uklanjanje dlaka, depilacija voskom ili šećernom pastom i brijanje su potencijalne metode za uklanjanje dlaka sa prepona. Da, brijanje je na toj listi. Ako vam je asocijacija na brijanje bikini zone gomila bubuljica i uraslih dlaka, imamo dobre vesti: uz nekoliko jednostavnih podešavanja rutine brijanja, možete završiti sa najglatkijom kožom do sada.

Kako pravilno ukloniti dlake sa prepona – korak po korak

1. Korak: Skratite dlake

Ako su vam stidne dlake dugačke, pre brijanja ih skratite makazama ili trimerom. Idealno bi bilo da dlake na preponama, pre brijanja, ne budu duže od pola centimetra. Ako su dlake duže, brijač će sebrzo zapušiti i brijanje će teći sporo. A koža neće biti tako glatka.

2. Korak: Piling

Brijte se pod tušem nakon što ste dobro oprali bikini zonu i uradili piling. Piling uklanja nakupine mrtvih ćelija kože koje mogu zarobiti dlačice ispod kože (što dovodi do uraslih dlačica i izbočina). Osim toga, piling će odvojiti dlake od kože, pa će ih biti lakše obrijati. Za ovo možete koristiti nežni fizički piling (piling na bazi šećera je hidratantniji od opcija na bazi soli). Ili koristite specijalnu rukavicu za piling.

3. Korak: Koristite oštar brijač

Nov, oštar brijač je neophodan za dobro i ravnomerno brijanje. Tupe oštrice mogu izazvati iritaciju, ogrebotine i neujednačene rezultate. I moraćete više puta da prelazite jedno te isto područje da biste uklonili sve dlačice. Da ne spominjemo to da stari broijači mogu zarđati i i biti izvor bakterija i gljivica. I uvek koristite brijače s fleksibilnim nastavkom za brijanje koja može lako da se prilagođava krivinama prepona.

4. Korak: Koristite kremu za brijanje

Suvo brijanje je u suštini garancija za iritacije, posekotine i stvaranje izbočina na koži prepona. Nanesite kremu za brijanje, koja će podmazati prepone i pomoći da brijač glatko klizi po koži. Ovo smanjuje rizik od posekotina ili iritacije. Iako će svaka krema za brijanje biti bolja nego nijedna, birajte one kreme koje ne sadrže mirise i koje su formulisane za osetljivu kožu. Jer takva je koža bikini zone.

5. Brijanje u pravcu rasta dlaka

Ako malo više razmislite o svojoj tehnici brijanja, to može napraviti veliku razliku kada su u pitanju krajnji rezultati. Za početak, brijte se u pravcu rasta dlake da biste smanjili iritaciju i rizik od uraslih dlačica. Ovo smanjuje rizik da se dlaka ošiša tako kratko da se povuče ispod površine kože i “uraste”. Koristite lagane, ujednačene poteze s blagim pritiskom i često ispirajte brijač da biste uklonili nakupljene dlačice i kremu za brijanje. Na kraju, zategnite kožu dok se brijete. To će pomoći da brijač lakše klizi i smanji iritaciju, što je posebno važno ako brijete područja na kojima je koža mekša i rastegnutija.

6. Korak: Završite proizvodom nakon brijanja

Osušite područje i nanesite umirujući, hidratantni proizvod nakon brijanja. Brijanje ne samo da uklanja dlake već i vrši piling kože. Ovo može dovesti do iritacije ako se koža nakon toga ne navlaži. Odgovarajući proizvod nakon brijanja umiriće kožu i smanjiti verovatnoći za pojavu ružnih izbočina na premonama.

Suva koža nogu koja se peruta? 4 efikasna načina da rešite ovaj problem

simonkr/gettyimages.co.uk