NEGOVANO znači: SAVRŠENA od glave do pete

by | 22 jula, 2009

 

Najsavremenije metode nege i rešavanja problema u vezi sa kožom, celulitom i suvišnim kilogramima predložili su nam stručnjaci iz Miolift studija

Koža lica mi je izuzetno osetljiva i puna sitnih bubuljica i mitesera. Na koji način bih mogla da ih uklonim bezbolno i bez iritacija?
Vaša koža je veoma zahtevna i mora pažljivo da se tretira. U prvoj fazi najviše će joj prijati ultrazvučno čišćenje koje bez iritacija i crvenila otklanja mitesere i izumrle ćelije sa površinskog sloja. Posle 2-3 dana počinje lečenje akni niskofrekventnim strujama, a rezultati su očigledni već posle 7 dana. Kompletan tretman traje 3 do 4 nedelje, a za potpuno ozdravljenje kože dovoljno je 6 do 10 tretmana.

 

Lepota i Zdravlje - NEGOVANO znači: SAVRŠENA od glave do pete

 

Koliko su anticelulit tretmani pouzdani i da li u potpunosti mogu da otklone tvrdokornu “pomorandžinu koru”?
To je najkompleksniji tretman jer za svaku osobu mora da se odredi poseban program, u zavisnosti od vrste celulita. Potrebno je detaljno da se analizira stanje kože, a potom se “deluje” u nekoliko faza i raznim metodama. Svaki dan treba proveravati rezultate a oni su veoma brzo vidljivi. Kada je reč o tvrdokornom celulitu, “pomorandžinoj kori”, sve tehnike koje se primenjuju pokazuju odlične efekte i sprečavaju njegovo dalje napredovanje.

 

Čula sam da se u nekim salonima rade tretmani kavijarom. Šta je to i kome se preporučuje?
Reč
je o pakovanju tela. Kavijar čisti organizam od toksina izbacujući iz
tela višak vode.
Tretman pakovanja obično se radi preparatom koji
sadrži supstance za detoksikaciju, uz limfnu drenažu. Može da bude deo
anticelulit “paketa”, ali i posebna terapija za podmlađivanje tela
iznutra i spolja, te efikasno oslobađa telo od stresa.

 

Želela bih da se podvrgnem nehirurškoj liposukciji. Zanima me da li posle tog tretmana ostaju ožiljci i da li je bolan?
Nehirurška liposukcija je izuzetno efikasna jer podrazumeva nekoliko procesa koji preoblikuju telo skidajući masne naslage, smanjuju otoke kod vodenog celulita i prirodno zatežu kožu. To je bezbolna metoda koja vrlo brzo dovodi do pozitivnih promena u izgledu tela. Studio “Miolift” usavršio je jedinstvenu metodu koju niko drugi ne praktikuje: pomoću duboke oscilacije, lakim dodirom NESP aparata, uz prijatno opuštanje, razgrađuju se trigliceridi i masti, i odvode voda i toksini iz međućelijskih prostora. Ovaj tretman podrazumeva i primenu LPG aparata, lasera Triaktiv i pasivnu fiskulturu.


Htela bih da podmladim lice i uklonim sitne bore. Šta mi predlažete?
U zavisnosti od godina i kože lica, kombinujte primenu više aparata (laser Triaktiv, duboka oscilacija, miolifting, Beauty Defect Repair…). Rezultati se vide već posle prvog tretmana. “Fiksiranje” efekta podmlađivanja nastupa u nastavku procedure, u sledećih 3 do 4 nedelje, a zaustavljanje daljeg starenja postiže se redovnim tretmanima – jednom mesečno. Serija se ne ponavlja 3 do 5 godina. Mini-seriju ovih tretmana treba uraditi već sa 30 godina, kako bi se usporio početni proces starenja.


Probala sam čuvene “gipsane bermude” i oduševljena sam rezultatima. Zanima me koliko traje njihov efekat i koliko često može da se primenjuje taj tretman?
“Gipsane bermude” aktiviraju “veliko spremanje” u organizmu, smanjuju obim tela i poboljšavaju zdravlje. Obično se “nose” jednom nedeljno, 5-6 nedelja, u zavisnosti od potreba organizma. Rezultati traju od 6 meseci do godinu dana.


Iako redovno vežbam, zadnjica mi je prilično opuštena. Kako da je zategnem?
Za razliku od fitnesa koji podrazumeva aktivnost celog tela, može da se primeni nenaporna, ali intenzivna, pasivna fiskultura za ciljani deo tela, pa tako i za zadnjucu. Jedan tretman stimulacije zamenjuje oko 8 sati vežbanja. Ovom pasivnom fiskulturom zadnjica, odnosno mišić gluteus, može lepo da se oblikuje, podigne i zategne. Kad je reč o broju tretmana, što više – to bolje, kao i kod svake fiskulture.


Šta je limfna drenaža?
Limfna drenaža je tehnika kojom se poboljšava cirkulacija u limfnom sistemu (“paralelni krvotok”). Služi za uklanjanje štetnih materija (bakterije, odumrle ćelije, hemijski dodaci hrani…) iz međućelijskog prostora, koje se zatim prirodno uništavaju u limfnim čvorovima i izbacuju iz organizma.


Kako da “očistim” organizam od toksina?
Detoksikacija organizma je važna u svim procedurama podmlađivanja, mršavljenja ili anticelulit programima. U “Mioliftu” se sprovodi kao poseban program pomoću AquaDetox kadice, a deo je većine tretmana u kojima se radi limfna drenaža, hlađenje, otvaranje pora i znojenje. Efekti se ogledaju u dodatnom prilivu energije i manjem obimu celog tela – noge su znatno lakše, imunitet mnogo jači a koža lepša.

 

Želela bih “full” tretman mršavljenja (uklanjanje celulita, zatezanje, oblikovanje).
Šta to podrazumeva i koliko vremena mi je potrebno da bih se “oslobodila” desetak suvišnih kilograma?

Prvo treba proceniti stepen masnoće i višak vode u organizmu, a zatim se određuju tretmani prema individualnim potrebama klijenta: LPG, laser Triaktiv, pasivna fiskultura, “gipsane bermude”, limfna drenaža, duboka oscilacija, razna pakovanja za telo na bazi algi, kavijara, lekovitog blata, aromatičnog bilja… Ukoliko imate desetak kilograma viška, njihova eliminacija planira se po blokovima. Prvi blok podrazumeva intenzivnu kuru, u trajanju od 4-5 dana, kojom se organizam brzo aktivira – “skinu” se i do 2 konfekcijska broja, a zatim se tretmani nastavljaju u drugom bloku, svaki drugi dan (oko mesec dana), dok se u trećem primenjuju na nedelju-dve dana. Za organizam je zdravo i prirodno da eliminiše oko 5 kilograma sala mesečno, a uz tretmane to može i brže (svakodnevno merimo rezultate). Najlepše od svega je što se potpuno gubi osećaj psihološke gladi i nema tegoba koje inače prate dijete. Uz malo discipline, rezultati mogu da traju godinama.

 

 

Tekst: Branka Bak, vlasnica studija “Miolift”

Tagovi: