Oilplaning je novi pristup nezi osetljive kože! Evo šta treba da znate!

by | 21 februara, 2023
Oilplaning

Oilplaning je zapravo alternativa za dermaplaning za osetljivu kožu…

Da li ste se ikada zapitali kako neki ljudi imaju kožu s najlepšim sjajem ste ikada videli? Ili kako njihova šminka tako besprekorno stoji na njihovoj koži? Šanse su da su imali tretman pod nazivom dermaplaning. Dermaplaning je neinvazivan tretman koji uključuje upotrebu oštrog alata za piling površine kože uz istovremeno uklanjanje kratkih, finih dlačica.

Ali šta se dešava ako imate suvu, osetljivu kožu koja možda ne reaguje dobro na piling?  Dermaplaning 2.0, oilplaning je u suštini dermaplaning sa dodanim slojem ulja za lice kako bi zaštitio kožu.

Šta je oilplaning?

Zamislite oilplaning kao hidratantnu sestru dermaplaninga, idealnu za suvu, osetljivu ili zrelu kožu. Cilj oilplaninga je isti kao i kod dermaplaninga- da se brijanjem uklone fine dlake sa lica, pilingom gornjeg sloja kože koji ostavlja ten s glatkim i vlažnim izgledom.

Prilikom nanošenja šminke, estetski efekat je glatkiji i svetliji. Ključna razlika sa uljnim planingom je u tome što se pre brijanja nanosi ulje, koje funkcioniše kao barijera, tako da je manje verovatno da će lice biti povređeno tokom brijanja. Baš kao što se koristi krema za brijanje, ulje ili gel, koristeći emolijens- bogato ulje za lice pomaže u zaštiti barijere kože i smanjuje rizik od ureza i iritacije.

Prednosti oilplaninga

Kao i dermaplaning, prednosti oilplaninga uključuju piling, uklanjanje dlaka i sjajnu kožu.

Za razliku od tradicionalnog dermaplaninga koji ne koristi ulje za predtretman, dodavanje ulja omogućava glatkije klizanje oštrice po koži. Ovo dovodi manjem otporu, manjoj iritaciji i manjoj šanse za povredu.

Pored koristi tokom samog tretmana, prednosti nakon tretmana mogu trajati nedeljama. Kada se uradi otprilike jednom u tri nedelje, ovo je način da se umanje začepljene pore, uklone mrtve ćelije kože na površini kože koje izazivaju tup izgled, omogućavaju brži obrt ćelija i daju sjajni, svetliji i glatkiji izgled.

Oilplaning i rizici

Iako je „uljano planiranje“ generalno bezbedno, važno je da se uverite da funkcioniše za vaš tip kože i da li se pravilno izvodi. Kada se radi kod kuće, ima mesta za greške korisnika. „Ako lice nije pravilno očišćeno i na koži ima prljavštine, ulja ili šminke, to može prouzrokovati klizanje oštrice dermaplaninga i urezivanje kože, šireći ostatke i bakterije.

Takođe je važno da razumete svoj tip kože i da li ste osetljivi na masnoće. Ako osoba ne proceni ispravno svoju kožu, to može biti problematično. S tim u vezi, dermaplaning na masnoj površini može dovesti do začepljenja ulja u pore, što bi moglo dovesti do izbijanja akni.

Kako se radi oilplaning?

Stručnjaci se slažu: ovaj tretman se može obaviti kod kuće ako se izvodi pravilno, sa odgovarajućim alatima i znanjem. Oilplaning može da se uradi kod kuće, od strane estetičara ili od strane medicinskog stručnjaka. Nakon što uklonite svu šminku i očistite kožu, nanesite veliku količinu ulja. Zategnite kožu i pravite kratke, nežne poteze nadole sa oštricama za dermaplaning kako biste uklonili površinske dlake i gornji mrtvi sloj kože. Obavezno pomerajte sečivo u pravcu rasta vaše dlake, a ne protiv nje.Popularni izbori za ulje uključuju skvalen, argan i jojobu.

@meagancarboney You’ll never go back after you try oilplaning. #dermaplaning #oilplaning #ReTokforNature ##dermaplaning #femalefacialhair #femalefaceshaving #faceshaving #skincareroutine #skincare101 #exfoliateyourskin #glasskin #glowingskin #biztok #founder #founderstory #startupfounder #skintok #beautytok #skin #satisfying ♬ Au Revoir – Sweet After Tears

Tri pravila „uljano planiranje“ kod kuće
    • Prvi korak jeste da dobijete odobrenje od sertifikovanog dermatologa da ste pravi kandidat za uljano planiranje.
    • Praktikujte sterilnost i čistoću proizvoda i kože; imperativ je da koristite čistu oštricu i samo jednom obrijete deo lica.
    • Budite pažljivi! Odabrano ulje treba da bude nekomedogeno i da obično uređaj koji koristite treba držati pod uglom od 45 stepeni. Budite oprezni u blizini linije kose i obrva kako ne biste uklonili dlačice i obavezno hidratizirajte kada završite.
Alternative oilplaningu

Kada je u pitanju uklanjanje dlačica na licu, postoji nekoliko opcija. Lasersko uklanjanje dlaka može se istražiti kao trajnije rešenje. Ili, naravno, možete pustiti da prašak od breskve napreduje kakav jeste.

Kada je u pitanju piling kože za blistave, hidratizirane rezultate, postoji mnogo alternativa uljanom planiranju. Što se tiče topikalnih sredstava, retinoli i retinoidi mogu da obezbede glatku kožu i sužavanje pora. Postupci kao što su mikroiglicanje, radiofrekventno mikroiglanje i laseri za obnavljanje površine kao što su Frakel i CO2 takođe su odlični načini za postizanje glatke kože sa ujednačenim tonom i teksturom.

 

lepotaizdravlje.rsMariakray/iStock/Getty Images Plus via Getty Images


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.