Oni daju brze rezultate: Hit tretmani za podmlađivanje!

by | 13 februara, 2020
estetska hirurgija lepota

U moru popularnih beauty procedura, izdvojili smo nekoliko koje brzo daju vidljive rezultate podmlađivanja, pa nije čudo što je za njima poludeo ceo svet

Kako da prkosimo starenju, pitaju se sve dame koje su proteklih nekoliko godina toliko bombardovane informacijama iz “beauty” i kozmetološke industrije da ne znaju koji tretman da izaberu kako bi dobile što bolji učinak. Popunjavanje lica filerima, botoks, mezoterapije, laserski i radiotalasni lifting… Spisak bi mogao da popuni ceo tekst. Mnogo procedura za podmlađivanje ima neverovatan instant učinak, posebno ako govorimo o popunjavanju kože filerima pomoću injekcija, koje su idealno rešenje za sve dame koje imaju malo vremena da osveže kožu i celokupan izgled. Neinvazivne metode koje odmah daju vrlo vidljive rezultate najtraženije su procedure u svetu i kod nas, te nije ni čudo što ih nazivaju najvećim zvezdama “beauty” scene.

Tretmani podmlađivanja injekcijama

Tretmani popunjavanja kože filerima hijaluronske kiseline odlični su za vraćanje volumena koži i specijalno dobri za popunjavanje nazolabijalnih bora. Hijaluronskim filerima može da se remodelira izgled kontura lica: povećaju jagodice, brada, koriguje oblik i izgled nosa, zategne i istakne vilična liniju, zategne regija slepoočnica i još mnogo toga.

Pet tajni šminkanja Dženifer Lopez koje je čine mlađom

Tretmani botoksom su popularni i ne silaze s top-lista hit tretmana, jer znatno smanjuju vidljivost sitnih i mimičnih bora. Nedelju do dve posle ubrizgavanja dobija se pun efekat a rezultati traju između četiri i šest meseci. Zanimljivo je da se pomoću njega mogu podići obrve i kapci, tako da on pomaže u borbi protiv umornog izgleda. Tretiramo li čelo, obrve je moguće podići za nekoliko milimetara, čime se postiže osvežen izgled i istovremeno se umanjuje višak kože na gornjim kapcima koji obično “zatvara” pogled.

Odmah iza njih je i popularna mezoterapija, koja se obavlja mikroinjekcijama u kojima se nalaze aktivni prirodni sastojci. Oni osvežavaju izgled umorne kože hidrirajući je i zaglađujući je, smanjuju fine bore, a i vidljivo toniraju dermis.

Tretmani podmlađivanja laserom

Postoji veliki broj procedura laserom koje efikasno brišu godine, a među njima su popularni 3D, 4D, 5D… Korišćenjem laserskih zraka postižu se zatezanje i regeneracija kože, izravnavanje bora, vraćanje prirodnog tonusa. Smanjuju se efekti starenja kože, gubitak svežine i opustenost kože. Laser omogućava koži da stvori novi kolagen i elastin koji je zatežu, poboljšavaju njen izgled i čine je mladolikom.

lepota tretman lica

Renew lift

Ovaj vrlo popularan tretman u poslednje vreme omogućava da se pomoću ultrazvučnog talasa visokog intenziteta zagreva tkivo duboko u koži, što regeneriše ćelije i dovodi do stvaranja kolagena. Od toga šta želimo da postignemo zavisi do koje dubitne će taj talas ići: uz pomoć talasa do 1,5 milimetra sužavaju se pore, ispravljaju sitne bore i hidrira koža, do tri milimetra – ispravljajuu se dublje bore i smanjuje lučenje lojnih žlezda, čime se rešava problem masne kože, a na dubini od 4,5 milimetra dolazi do kontrakcija vezivnog tkiva, što podiže i zateže kožu.

Oni će vam biti najbolja inspiracija: Poznati koji su zavisni od fitness i čije Instagram naloge morate da pratite (video)

Efekti se odmah vide, ali je za postizanje maksimalnog rezultata potrebno da prođu tri meseca. Ovaj tretman radi se jednom u dve do tri godine.

Jet peel

“Jet Peel” aparat kombinuje kiseonik i tečnost u vidu vode ili specijalnih preparata i formira mlaz mikrokapljica koje dostižu supersoničnu brzinu. Zahvaljujući velikoj jačini, dopiru u kožu do dubine od 4,5 milimetra. Aparat budi ćelije i podstiče ih na proizvodnju kolagena, koji je veoma potreban za dobar izgled kože. Efekat je vidljiv posle prvog tretmana, a traje i do dve godine, piše story.rs.

Radiotalasni lifting

Radiotalasima se zagreva srednji sloj kože u kom se nalaze kolagen i elastin, a elastična vlakna koja daju čvrstinu koži na to zagrevanje reaguju pokretanjem procesa obnavljanja. Kod većine pacijenata neposredno po tretmanu vidi se efekat u vidu zatezanja kože, kao i reakcija postojećeg kolagena.

Foto: Guliver/Getty images