Pogrešna anti-age rutina: 4 znakova da vaš tretman protiv strarenja ne deluje!

by | 20 januara, 2023
Pogrešna anti-age rutina

Pogrešna anti-age rutina ne samo da nam neće umanjiti znakove starenja, već može naštetiti i izgledu naše kože…

Savremeni kozmetički proizvodi i procedure mogu značajno da odlože trenutak starenja. Naravno, pod uslovom da pratite određena pravila – sistematska upotreba, kvalitet lekova i njihov izbor za individualne karakteristike kože.

Promene vezane za uzrast izdajničko odaju ne samo bore, već i druge neprijatne trenutke – na primer, natečenost, podočnjaci i pigmentacija. U idealnom slučaju, kompleks procedura nege se bori sa svim manifestacijama zrelosti kože. Ali, u određenom trenutku, čak i ranije efikasni kozmetički proizvodi možda više neće dati željeni rezultat. Stoga je važno da prepoznamo ovu prekretnicu i da nastavimo da se uspešno borimo za svoju lepotu.

Uz pomoć kozmetike razvijene u dermatološkim laboratorijama, a ne proizvoda masovnog tržišta, kao i uz dobru genetiku, znakovi starenja se neće pojaviti do 30. ili čak 35. godine života. Ali postoje znaci koji jasno signaliziraju da nešto treba promeniti u ličnoj nezi.

Pogrešna anti-age rutina

Gubitak elastičnosti lica

Jedna od najneugodnijih tema je opuštanje kože oko kapaka i donje konture lica. Ovo važi i za spuštanje linije obrva. Kao rezultat svih ovih procesa, lice se pretvara u tužnu masku. Nažalost, kreme ovde nisu dovoljne – sasvim je moguće da će vam trebati i zatezanje kože. Može se izvesti uz pomoć niti, ako je proces tek počeo, kao i u formatu blefaroplastike ili podizanja gornje trećine lica. Kada se pojavi opuštanje kože vilice, pogodno je podizanje srednje i donje trećine lica.

Instalirani navoji će vam omogućiti da sačuvate rezultat postupka nekoliko godina u najboljem slučaju. Ozbiljnije intervencije – do 10 godina, uz preporuke i dobru genetsku komponentu.

Duboke bore na licu

Još jedan problem sa kojim kozmetologija uglavnom ne može da se nosi je stvaranje dubokih nabora i bora. To mogu biti mimičke bore ili drugi nedostaci na koži. Ako govorimo o području čela, onda injekcije botulinum toksina mogu značajno smanjiti njihovu dubinu. Injekcije traju od 3 do 6 meseci – tada lek prestaje da zamrzava mišiće odgovorne za formiranje nabora.

Međutim, endoskopsko podizanje čela će rešiti problem mnogo efikasnije i na mnogo duži period. Pored toga, ova korekcija je minimalno invazivna, a ožiljci se nalaze na skalpu, što čini činjenicu operacije što je moguće nevidljivijom. Ako govorimo o nazolabijalnim naborima, onda će ovde pomoći i takve opcije intervencije kao što su ugradnja niti i zatezanje kože.

Pogrešna anti-age rutina i mreža finih bora

Fina mreža bora oko očiju može nastati već u mladosti ,a posle 35. godine ona postaje sve vidljivija. Da biste rešili ovaj problem, razmislite o blefaroplastici – uz njenu pomoć možete značajno podmladiti periorbitalni deo lica, čineći izgled otvorenijim.

Izražena pigmentacija

Prekomerna pigmentacija, kao i razne vrste nevusa, mladeža i keratoma mogu da utiču na starenje čak i najglatkije kože. Sa njima treba da radi samo specijalista, jer takve neoplazme mogu brzo promeniti svoj benigni status u nešto opasnije.

Sve ove neoplazme mogu se ukloniti na različite načine, ali najpopularnije su lasersko uklanjanje, kauterizacija tečnim azotom, metode radio talasa. Obične staračke pege se takođe mogu ukloniti laserom.

Lepota i zdravljeCreative Credit/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.