TRIKOVI za neodoljivo senzualan look

by | 6 septembra, 2009

Evo pravog izbora šminke, frizure i nakita kojima nijedan muškarac neće odoleti. L&Z stručnjaci otkrivaju vam kako da probudite ono najlepše u sebi i postanete prava zavodnica.

Senzualna i zavodljivaZAVODLJIVA ŠMINKA
Saveti šminkera Dragana Vurdelje

Romantični look: Ukoliko želite da postignete romantičan izgled, trebalo bi da koristite svetlije nijanse šminke. Već pri teniranju, jagodice možete naglasiti tako što ćete ih posvetliti. Nanesite tečni korektor i na predeo ispod očiju i na same jagodice. Upotrebite mat proizvode i pastelne tonove. Na obraze nanesite ružičasto ili rumenilo u boji kajsije, a za oči ćete izabrati neku od pastelnih nijansi senki. U obzir dolaze transparentne teksture svetloplave i lila, kao i sve druge nijanse te boje. Senke mogu biti i u prahu, a posebno je važno da se potpuno stapaju s tenom i da nema oštrih poteza. Taj efekat možete postići i tako što ćete ih utapkati prstima. Koristite bež olovku za unutrašnjost kapka i, obavezno, uvijač za trepavice. Na usne možete naneti samo neki od proizvoda za negu, ruž lagane, hidratantne teksture. Bilo bi idealno da kosa bude u mekim kovrdžama, neobavezno pokupljena.

Senzualni look: Za senzualan izgled, jagodice možete naglasiti bronzerom ili šimerom. Ten može da bude i “svetlucav”, a oči obavezno treba da budu naglašene. To možete postići senkom, ali i olovkom. Važno je da nanošenjem zagasite nijanse stvorite “smoky eyes” efekat. Ukoliko odlučite da iscrtate oko, liniju obavezno razmažite štapićem sa vatom na vrhu, tako da ostane između trepavica. Možete naneti i malo glosa na kapke. Obavezno koristite crnu maskaru da biste “pojačali dramatiku”. Usne mogu biti naglašene samo sjajem, a smelije devojke i žene neka se odluče za jarkocrveni ruž. Kosa može biti potpuno prava ili zategnuta u visok rep.

 

ZAVODLJIVA KOSA
Saveti frizera Saše Amboarsa

Romantični look: Presudan je stav devojke ili žene, a ne boja njene kose ili frizura. Naravno, postoje uvrežena mišljenja tipa “lokne su romantične, a ravna crna kosa deluje ‘agresivno'”. Dakle, plavuša sa bujnim loknama, koje se “rasipaju na sve strane” -naravno ako je adekvatno našminkana i odevena u tom stilu – delovaće veoma romantično. S druge strane, i crnka krhke građe, čiji svaki pokret odiše nežnošću, može da izgleda vrlo romantično. Zabluda je da samo duga kosa obezbeđuje romantičan “look”.

Senzualni look: Kratka kosa, ošišana i fenirana na pravi način, može da bude savršen deo “senzualne priče”. Ako baš moraju da se daju generalne odrednice, reći ću da romantičan stil iziskuje frizure blažih formi, kao i razne varijante kovrdža, a da ga potcrtavaju detalji kao što su šiške, rajfovi, mašnice, ljupke šnalice… Dakle, definitivno je presudno držanje i sama ličnost devojke ili žene.

 

PRAVI NAKIT
Saveti stiliste Bojana Dragojlovića

Bojan je naglasio da nikad istovremeno ne treba nositi minđuše, ogrlicu i narukvicu, već se minđuše kombinuju sa jednim ili drugim komadom nakita.

Romantični look: Ukoliko se odlučite za romantičan stil, odaberite nakit od srebra ili belog zlata, fine izrade, kombinovan sa kamenčićima u boji. Cvetni motivi uvek su prikladni.

Senzualni look: Senzualan stil podrazumeva nakit svedenog dizajna. U taj look se, naravno ukoliko vam finansijske mogućnosti to dopuštaju, savršeno uklapaju dijamanti. Podrazumeva se da i oni “sićušni” imaju svoju čar.

 

Tagovi: