Nanošenje kreme za sunčanje: Delovi tela na koje ne smete da zaboravite!

by | 13 juna, 2022
Nanošenje kreme za sunčanje

Nanošenje kreme za sunčanje mora biti naša rutina nege i brige o sebi, bez obzira na to koje je godišnje doba u pitanju. Ali važno je naneti je na svaki deo tela…

U proteklih nekoliko godina, sve je više ljudi koji dobijaju melanom. A kako nam se približava leto, tako većina nas obraća malo više pažnje na negu kože. Pa ipak, iako koristimo kreme sa zaštitnim fakotorom, često zaboravimo na određene delove tela. I baš na njima može da vreba maligna bolest. Kako biste to sprečili, obratite pažnju na sledeće.

Nanošenje kreme za sunčanje

Skalp

Najčešće, štitimo kožu lica i tela, ali zaboravimo na najranjiviji deo- kožu glave. Pa ipak, i sklapu, kao i kosi potrebna je zaštita od štetnih UVA i UVB zrakova. Nosite šešir kada ste napolju i obavezno koristite SPF kremu na koži glave.

Uši

Iako nanosimo SPF kremu na lice, na uši najšešće zaboravimo. A ovaj deo tela je ujedno i najučestalije mesto na kojem se javlja melanom.

Nanošenje kreme za sunčanje na vrat

Koža vrata prva pokazuje znakove starenja. Stoga, nanosite SPF kremu na ovaj deo tela, i ne zaboravite i na kožu dekoltea.

Kapci

Pored toga što se savetuje da nosimo sunčane naočare i šešir, na kapke je neophodno nanositi kremu, kako bismo zaštitili kožu od UV zrakova.

Usne

Pored kreme, na usne možete nanositi i balzam sa zaštitnim faktorom, koji može da se nabavi u bolje opremljenim drogerijama.

Šake

Pored toga što se i na šakama najpre pojavljuju znakovi starenja, ovaj deo tela podložniji je i melanomu. A šake je potrebno češće mazati SPF kremom, jer ih često i peremo.

Zadnjica

Pre nego što odete na sunčanje, ne zaboravite da namažete i ovaj deo tela, pa čak i kožu koja se „skrivena“ ispod kupaćeg kostima.

Nanošenje kreme za sunčanje na kolena

Kolena su deo tela koji najčešće i najbrže izgori pa je potrebno pravilno ga negovati protiv sunca.

Prsti na rukama i nogama

Ovo je još jedan deo tela na kojem se najčešće javlja rak kože. Stoga, ne zaboravite da zaštitite prste ruku i nogu pre izlaska na sunce.

 

 

lepotaizdravlje.rsRyanKing999/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.