Zašto je bitan piling usana?

by | 12 juna, 2016

Bilo da je napolju hladno ili toplo, usnama je potrebna uvek posebna nega. Zbog tankog sloja kože, lako gube vlažnost i postaju dehidrirane, što dovodi do isušivanja i pucanja. Jeste da je balzam za usne jako koristan deo kozmetike koji uvek morate imati uz sebe, ali je usnama potreban i svakodnevni piling.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Zašto je vrlo bitno imati ovu rutinu saznajte u daljem tekstu…

Pročitajte i… Šest prirodnih sastojaka za zdrave i ružičaste usne

1. Loš zadah
Ispucale usne su znak da ne unosite dovoljno vode u organizam. „Čupave“ usne nisu uvek uzrok vašeg lošeg zadaha, ali mogu biti pokazatelj da ste dehidrirali, što često dovodi do neugodnog mirisa iz usne duplje. Pijte što više vode, skinite kožu koja vam se ljušti sa usana i ostanite hidrirani što više možete.

Ostatak teksta pročitajte na sledećim stranama…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

2. Herpes
Ispucale usne mogu biti potencijalni pokretač razvijanja herpesa u i na vašim ustima. Zbog toga je važno da ih često negujete pilinzima, kremama i balzamima kako biste sprečili nastajanje herpesa. Takođe, ako su vam usne ispucale i u ranicama, ljubljenje sa osobom koja ima herpes (a da možda ni ne zna) može da bude katastrofalno za vas, jer bakterije lako mogu da uđu u te otvorene ranice.

Pročitajte i… Ljubičaste usne: Kojoj dami ova boja najbolje stoji?

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

3. Promena boje
U nekim ekstremnim slučajevima, ignorisanje ispucalih usana u vidu prestanka nege – hidratantnim kremama i pilinzima može dovesti do laganog gubitka boje u usnama. Usne vam mogu postati blede sa tamnim ivicama. Ovo se češće dešava tokom hladnijih dana, ali nije isključeno da se može desiti i tokom leta. Koristite balzame sa zaštitnim faktorom i pilinge svake večeri pred spavanje.

Pročitajte i… Zaštite svoje usne od sunca, koristite karmine sa zaštitnim faktorom

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

4. Grudvasti ruž
Usne na kojim ase nalaze grudvice od ispucale kože nikako ne mogu da izgledaju lepo, pogotovo ako na njih nanesete ruž. U tom slučaju će se neravnine još voše videti i neće uopšte izgledati lepo. Minimum sat vremena pre nanošenja ruža, uradite piling usana i namažite kremu za njihovu negu, kako biste imale predivne usne sa ružem koji ih savršeno ističe.

Pročitajte i… Četiri načina da povećate usne…samo pomoću karmina!

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.