Categories Lepota

4 beauty navike koje štetno utiču na našu lepotu

Kada je o beauty rutini reč, veoma retko razmišljamo o promenama, jer nam rutina koju smo sami izgradili odgovara, ali ponekad bi trebalo da se zapitamo, postoje li promene, koje bismo u našoj rutini mogli da napravimo i počnemo da ih praktikujemo, kako bismo pozitivno uticali na zdravlje kože lica i našu lepotu.

Reč je o tome što našu rutinu čini nekoliko beauty navika, koje našoj koži ne prijaju i koje bi bilo najbolje iskoreniti već danas, ukoliko želite da vaša koža diše, bude blistava i sjajna.

Evo o kojim je beauty navikama reč:

1. Retko čistite make up četkice

Preduslov besprekornog make up-a je negovana koža, a zdrava i negovana koža, pre svega, podrazumeva da je čistite na adekvatan način. Pored adekvatnog čišćenja kože, bitno je da redovno čistite četkice, kako biste ih dezinfikovali i očistili od nataloženih bakterija. Četkice za šminkanje trebalo bi da perete posle svakog drugog korišćenja.

2.  Koristite promene, kojima je istekao rok

Kada su make up proizvodi u pitanju, bitno je da obratite pažnju na datum utisnut na poleđini bočice. Proizvodi se neće pokvariti nakon isteka roka, ali će izgubiti svoju efikasnost. Posebno morate obratiti pažnju na tečne pudere, jer su to jedini make up proizvodi, koje ne bi trebalo da koristite nakon isteka roka trajanja.

3. Zapostavljate negu tela i vrata

Gotovo svaka od nas detaljno neguje kožu tela i lica, ali zapostavljamo kožu vrata i dekoltea. Nega vrata i dekoltea, veoma je bitna, jer je reč o tankoj i osetljivoj koži, na kojoj se prvo vide tragovi starenja.

4. Pijete nedovoljno vode

Iako smo svi svesni benefita vode na naš organizam, ipak je ne unosimo dovoljno. Voda utiče na sjaj i lepotu naše kože i čisti naše telo od suvišnih toksina.

Foto: @glammetsglam

Makeup preporuke poznate šminkerke Ene Jović: Sve o veštačkim trepavicama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA