Categories Kosa, Lepota

5 hit frizura iz 90-ih koje će se nositi ove zime

Devedesete ove sezone dominiraju i u beauty i u fashion svetu. Kada je kosa u pitanju veliki come back doživele su jarke boje poput mahagonija crvene, kao i specifične dužine, poput pixie cut frizure, ili ekstra duge kose. S promenom godišnjeg doba obično dolaze i brojne fashion i beauty promene, pa smo za vas izdvojili najnosivije frizure ove zime.

1. Jarke boje

Ovaj trend vratio se iz 90-ih godina, a posebnu pažnju privukao nam je na u neverovatnom look-u koji je Zendaya ponela na crvenom tepihu. Ova mlada glumica odabrala je da u jednoj frizuri spoji 2 popularna hair trenda, maxi dužinu kose i jarku, mahagonija crvenu boju, koja je ove zime apsolutni hit u beauty svetu.

2. Mega volumen

Kada je volumen u pitanju, ove sezone više je više! Slojeviti rezovi, stepenasto ošišana kosa i šiške na stranu su apsolutni trend. Ovu frizuru ponela je i Heidi Klum, koja je ove sezone svoju prepoznatljivu platinastu boju kose zamenila nešto tamnijom nijansom. Odlučila se za slojevito ošišanu frizuru, sa razdeljkom na sredini, koju je upotpunila i šiškama na stranu. Na taj način kreirala je hair look pogodan za apsolutno svaku priliku.

3. Maxi dužina

Veliki comeback doživela je ekstremno duga kosa po uzoru na Cher. Naravno, ova frizura zahteva negovanu i zdravu kosu, koja je svilenkasta i nežna na dodir, a među prvima ju je ponela manekenka Gisele Bündchen, jer je reč o frizuri koja je pravi odabir kada želite da istovremeno predstavite snažan, ali i ženstven i prefinjen izgled.

4. Pixie cut

Frizura kojoj je Twiggy dala popularnost ponovo je u trendu a izbor je i prelepe Charlize Theron. Iako predstavlja ekstremnu promenu i zahteva dozu hrabrosti, reč je o frizuri, koja svakako privlači pažnju i predstavlja jako izazovan i moderan hair look. Iako je mnoge žene izbegavaju jer im se čini da je reč o frizuri koja je monotona i nema veliki kreativni potencijal, ove jeseni pixie cut će biti odabir mnogih it devojaka, koje će vas možda inspirisati da izađete iz zone komfora i isprobate nešto sasvim drugačije.

5. Tamni bob

Bob je frizura, čija popularnost ne jenjava već nekoliko godina u nazad. Međutim, ove sezone posebno je popularan bob klasične dužine i u nešto tamnijim tonovima. Ovu frizuru ponela je manekenka Bella Hadid koja je tokom 2019. ponela nekoliko različitih hair look-ova, koji su inspirisali mnoge devojke i žene na smelu promenu, kada je odabir frizure u pitanju. Njen poslednji hair odabir je taman, ravno sečeni bob sa vrhovima uvijenim prema unutra, veliki klasik iz 90-ih kada su frizure u pitanju.

Foto: GettyImages

Kako da zante koja boja kose vam savršeno pristaje?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA